Hogyan éljük túl a válást három gyerekkel?

Amikor a sítúrán elkezdtem olvasni a Túlélési kézikönyv elvált anyáknak című könyvet, többen ijedten néztek rám, csak hosszas magyarázkodás után nyugodtak meg: Nem, nem tervezek megválni életem párjától, csak a jó szórakozás reményében választottam az útra ezt a kötetet.


Nem csalódtam, a könyv könnyed stílusa miatt éppen kirándulásra való, bár nálam a letehetetlen kategóriába tartozik, ha mégis meg kellett szakítanom az olvasást, nem volt nehéz később újra felvenni a történet fonalát. Ezt megkönnyítette a mű felépítése. A normál betűvel írt részek a cselekményt mesélik el, míg a vastagon szedett szöveg humoros, kedves (gyakran cinikus) tanácsokkal látja el a válófélben lévő családanyákat.

A történet egy fiatal háromgyermekes anyáról szól, akit váratlanul elhagy szeretett férje, és a lelki megpróbáltatásokon túl hirtelen a családfenntartás-háztartás-gyermeknevelés minden gondja is a nyakába szakad. E mellett szeretne nő is maradni és lázasan keresi azt a hímnemű egyedet, aki elfogadja sajátos helyzetével együtt. Nincs könnyű dolga, a gyermekei nem egy udvarlóját űzik el kegyetlen módszerekkel. Aztán amikor minden sínen van, jönnek az unokák és kezdődik az egész elölről.

Bunyevácz Zsuzsa: Túlélési kézikönyv elvált anyáknak
168 oldal, ára: 1.999,- Ft
Alexandra Kiadó
Oszd meg másokkal is!
Mustra