A varázslócsalád vitte el a fődíjat

Volt némi sejtésem arról, hogy a Minimax rendezte farsangi mulatságon nem lesznek kevesen, de hogy húsz percet kell sorban állnunk ahhoz, hogy leadjuk a ruhatárban a kabátjainkat, arra nem számítottam. A Szülők Háza farsangján viszont úgy éreztük magunkat, mint egy családi bulin. Tömegrendezvény kontra mini móka.


Farsangi fánk forralt borral

Amikor a Jövő Háza Központban megláttam a tömeget és a ruhatár előtt kígyózó sort, legszívesebben elmenekültem volna. Rengeteg embert vonzott a rendezvény, szinte mozdulni sem lehetett a Fogadó épületében. Első felindultságomban kimentünk a külső helyszínre, ahol egy nyitott sátorban farsangi fánkok sültek, a tűzhely előtti asztalon pedig szorgos kis kezek nyújtották a tésztát. Éppen volt egy szabad hely az asztalnál, ahová Málni gyorsan le is ült – és igen jól tette, mert a kézműves foglalkozásokon erre nem is nyílt több lehetősége.

Farsang a Millenáris Parkban


A környéken frissen sült fánk illata keveredett a sátor mellett lévő üstben bugyogó forralt boréval, amíg Málni fánkot nyújtott, vettem is egy pohárral a gőzölgő fahéjas italból. Miután a gyerek eltüntette a fánkot, én meg a forralt bort, beálltunk a ruhatár előtti sorba. Mire húsz perc múlva biztonságba helyeztük a kabátokat, kíváncsiságunk lelohadt.

A színpadon ez idő alatt bábelőadás folyt, amelyet később zenés műsor váltott fel, a helyszín többi részén pedig különböző feladatokat hajthattak végre a gyerekek – már amelyik hajlandó volt türelmesen megvárni, míg sorra kerül. Az arcfestők előtt volt a legnagyobb a tülekedés, de a kézművesek asztalkáinál sem volt esélyünk helyet találni. Tébláboltunk még egy fél órát, majd mikor egy ideges apuka a gyerekek előtt kezdett üvöltözni a feleségével, akkor döntöttem úgy, hogy érzékeny búcsút veszünk a tündérektől, menyasszonyoktól, varázslóktól és Micimackóktól és hazafelé vesszük az irányt.

Buli kicsiknek és nagyoknak

A Szülők Háza farsangi bálja jóval meghittebbre sikerült: a hely mérete amúgy sem engedte volna a több száz fős tömeget. Majdnem telt ház volt ugyan, mégsem érezte magát rosszul az ember az aurájába túl mélyen hatoló bulizóktól.

A nemrég átépített játszóházban úgy éreztük magunkat, mintha házibuliban lennénk, az anyukák kávéztak, miközben kipirult arcú porontyaikat lesték, az apukák a fotelekben ülve beszélgettek a fociról, a gyerekek falat másztak, csúszdáztak, mesét hallgattak, rajzoltak. Sajnáltam, hogy a kétéves Pötyit nem vittem magammal, nála sokkal kisebb gyerkőcök is élvezték a programokat: a bábelőadást, a különböző érdekes feladatokat, játékokat, táncot.

Farsang a Szülők Házában


Igen jól jött nekünk, hogy a helyszínen lehetett jelmezeket vásárolni, így Málni fél perc alatt változott katicává és egész este büszkén feszített a pöttyös ruhájában a kis hableányok, királykisasszonyok, lovagok és Hófehérkék között.

A legjobban az tetszett, hogy nem csak a gyerekek, hanem szüleik is beöltöztek az alkalomra: volt doktor bácsi és varázslók is, köztük Regős Judittal, a Velvet családi tanácsadójával, aki egy fényes narancssárga ruhában vezette a farsangi bált.

A napot jelmezverseny zárta, ahol azokat a családokat jutalmazták, amelyek minden tagja beöltözött. A fődíjat egy varázslócsalád vitte el, de mindenki kapott meglepetést: a dekorációnak használt színes lufikat osztották szét az ekkorra már láthatóan kifáradt gyerekek között. Azt hiszem, jövőre korábban megyünk és én is beöltözöm.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.