Papás-mamás huncutkodás

A szex csecsemő mellett olyan bonyolult, hogy csoda, hogy nem pusztult ki az emberiség. Akinek ezek a leghuncutabb évei, az hazudik. Vagy nagyon perverz.


Először is, a szülés után sokáig nem szabad. Nem mintha akarnád. A legokosabb, amit tehetsz, hogy a nőgyógyász által mondott hat hetet tizenhatnak „hallod”, majd pilláidat lesütve szomorúan közlöd életed párjával. Hiszen felszedtél száz kilót, ami vagy rajtad maradt, vagy leesett, de a helyén nem maradt más, csak fittyedt bőr! Régen feszesnek mondott melleid egy kis élőlény uzsonnás zacskója (igen, zacskója!), ha meg már nem szoptatsz, akkor is legjobb esetben egy gigantikus fusili-tésztára emlékeztet. Fáradt vagy, mint a mosott szar, és ez nem csak közhely. Fáradt vagy, mint a mosott szar. A kedvedről meg még nem is beszéltem, mert néha előbb lennél dr. Mengele kísérleti alanya, mint a férjedé. Ha megpróbálod eljátszani, arra bazírozva, hogy evés közben hátha megjön az étvágy, feltétlenül gondoskodj valami krémről, ha érted, mire gondolok.

És ezek csak a fizikai akadályok. Ha a pasid esetleg mindezek ellenére is kíván, akkor jönnek a lelki tényezők! Vagy neked, vagy neki biztosan eszébe jut, hogy ott jött ki a baba. Meg hogy a melled most a babáé. Persze, maradhatsz melltartóban, de akkor ügyelned kell rá, hogy ne az átázott tejesben, mert az elég hervasztó. Rohanj ki átöltözni, bár nem nagyon sanszos, hogy találsz egyetlenegy szexibb darabot is a szekrényben megnövekedett kosárméretedben, hiszen ki az, aki mindenórásan vagy szülés után a Chantelle márkaboltokat bújja? És mindenki tudja, hogy az izgalom hatására is csöpöghet a tej, amitől viszont egyikőtöknek tuti elmegy a kedve az egésztől. Párnás melltartóbetét? Szex közben? Fúj!

És akkor még nem beszéltem a helyszínválasztásról. Ha a baba már a saját szobájában alszik, az jó. De a magyar háztartások nagy részének nincs akkora lakása és/vagy nincs szíve kitenni egy újszülöttet az ágyából, szóval nagy valószínűséggel köztetek éjszakázik vagy legalábbis a fejeteknél. Ilyenkor még ezen is agyalni kell. Remélem szóba se jön, hogy ott, mellette, úgyhogy javaslom a nappali kanapéját, a konyhaasztalt, a kádat vagy az udvaron a kocsit. De ez így már nem is olyan vadul romantikus, mint amikor összejöttetek, mi? Pláne amikor valaki kétpercenként belefekszik a babatelefonba.

De ne aggódj, egy-két év, aztán még egy-kettő a kistestvérrel, és aztán minden rendbe jön. Arról, hogy milyen a házasélet, amikor nagyobb a gyerek, és ránk nyit, nincs tapasztalatom, majd a Tünde megírja.
Oszd meg másokkal is!
Mustra