36. hét

A jövő héttől a gyereked bármikor megszülethet. Mostantól ismét gyakori vendég leszel az orvosi rendelőben: a kismamákat általában a 36. héttől hetente vizsgálják CTG-vel. Ez a kardiotokográf nevű gépezet egy speciális, kétfejes ultrahangkészülék, amellyel a méhösszehúzódásokat és a magzat szívhangját figyelik. Az eredményt általában egy többméteres papírcsíkra nyomtatja ki, de monitoron is megjelenítheti. Ugyanezt a gépet használják szülés közben is, a magzat állapotának ellenőrzésére. A szívhangból állapítja meg az orvos, hogy megfelelő mennyiségű oxigénhez jut-e a gyerek. Aki egyébként ezen a héten már 47 centi és 2,6 kiló.

Előző hét - Következő hét
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.