Hogy beszélj úgy, hogy a párod is megértse?

“Ha igazán szeretne, tudná…"

Olvasási idő kb. 5 perc

“Mindig ezt csinálod!”, “Soha nem figyelsz rám!”, “Lehetne, hogy egyszer az életben az történjen, amit én akarok?”, “Én mindent megteszek érted, de neked ez sem elég…” 

Ismerős mondatok? És a dühöngés, szitkozódás és ordibálás? Na, és az, amikor minderre védekezés a válasz? És a sértett csend, a napokig tartó feszültség, a bármilyen apróságon kirobbanó vita, az ismerős?

Ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül.

Párkapcsolati problémáink, konfliktusaink jelentős része abból fakad, hogy hiába halljuk a szavakat, tapasztaljuk a tetteket, egyszerűen nem értjük, hogy mit akar mondani a másik. Sőt. Nemcsak nem értjük, de félre is értjük a másikat. A félreértések, téves feltételezések pedig olyan szakadékot ásnak közénk, ami elveszi a lehetőségét is annak, hogy a valódi problémákat megoldjuk, elveszi a lehetőségét az intim kapcsolódásnak. A megoldatlan problémák, a legyőzhetetlen távolság pedig egyre messzebb sodornak minket egymástól, és szépen lassan megmérgezik a párkapcsolatot.

Hogyan lehet mindezt elkerülni? Úgy, ha megtanuljuk meghallani a másikat, azt, amit valójában mond.

Ebben segítünk november végén. 

Ekkor tartjuk ugyanis kommunikációs tréningünket, ahol olyan tipikus párkapcsolati csapdahelyzeteket veszünk végig, amelyek hosszú távon ellehetetlenítik a közös életet, és elindítunk az úton, amin megtanulhatod elkerülni a félreértéseket, és lehetőséged nyílik valóban meghallani és megérteni a partnered. Interaktív kiscsoportban dolgozunk (20-30 fő), a csoportot pedig két tapasztalt pszichológus vezeti. Róluk alább olvashatsz.   

Kuna-Várhelyi Gábor, pszichológus

Kuna-Várhelyi Gábor pszichológusként és trénerként tizenöt éve foglalkozik emberekkel, csoportokkal.

Kuna-Várhelyi Gábor, pszichológus
Kuna-Várhelyi Gábor, pszichológusEgyed Péter / Dívány

Tanulmányait az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karán végezte tanácsadás- és egészségpszichológia szakirányon. Éveken át foglalkozott szervezet- és közösségfejlesztéssel, trénerként számos képzést vezetett a legkülönbözőbb területeken, a konfliktuskezeléstől, a helyi demokrácia építésén át a vészhelyzeti kommunikációig. A pár- és családterapeuta, valamint a hipnoterapeuta képzés elvégzése után a pszichológus elhagyta a szervezetfejlesztés világát, jelenleg saját vállalkozásában dolgozik egyéni tanácsadás, pár- és családterápiás tanácsadás területeken. Kuna-Várhelyi Gábor a Dívány pszichológus szakértőjeként éveken át rendszeresen válaszolt olvasói levelekre, számtalan népszerű cikket írt az oldalra, emelett három éven át volt műsorvezetője a Tilos Rádió Teszt és lélek című pszichológiai műsorának.

“Mindig elbűvöl a család, mint rendszer bonyolultsága, de rugalmassága, és alkalmazkodóképessége is. Hiszek benne, hogy egy látszólag reménytelen helyzet mélyén is meg lehet találni azokat az erőforrásokat, amelyek a gyógyuláshoz, a megújuláshoz vezetnek. Munkám során megértéssel, türelemmel, támogatással, de az eredményekre koncentrálva és hatékonyan igyekszem segíteni.”

Sákovics Diana, pszichológus

Sákovics Diana az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán szerezte diplomáját, egészség- és szervezetpszichológia szakirányon. Pályája kezdetén a drogfogyasztás, drogfüggőség lelki egészségre gyakorolt hatásával foglalkozott, éveken át vezetett fiataloknak drogprevenciós csoportokat. Érdeklődése később a párkapcsolatok és a szexuálpszichológia felé fordult, szakirányú tanulmányait az ELTE szexuálpszichológiai szakképzésén végezte. A pszichológus 2014 óta a Dívány.hu állandó szerzője, később a kiadvány főszerkesztő-helyettese, nevéhez több, mint 600 pszichológiai témájú cikk köthető. 2017-ben jelent meg Hol rontom el? - A boldog párkapcsolatok pszichológiája című könyve, amelyben szórakoztatóan és közérthetően osztja meg azokat a legfontosabb ismereteket, amelyeket a pszichológia tudománya az elmúlt évtizedekeben a párkapcsolatokról felhalmazott. A pszichológus 2016 és 2017 között társműsorvezetője volt a Teszt és lélek című műsornak a Tilos Rádión, és ebben az időszakban számos podcastot is készített Pannon pszicho címmel.

Sákovics Diana, pszichológus
Sákovics Diana, pszichológusFenyő Balázs

“Az egyetlen dolog, ami igazán számít az életben az a kapcsolatunk más emberekkel. Így a jó élet felé vezető út egyik legfontosabb feladata az, hogy ezeket a kapcsolatokat megtanuljuk gondozni. Erről szólnak a cikkeim, ez áll a fókuszban az egyéni konzultációimon és ezen dolgozunk a workshopjainkon is.”

Amit a tréningről tudni érdemes 

 Időpont  Időtartam  Helyszín  Jegyár
 2018. 11. 24.  Szombat 9 órától 
 4 óra  Bookta  29990 Ft/fő 

Jegyeket itt vásárolhatsz!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek