Az igazira vágysz? Akkor ezeket tudnod kell

A Szeret, nem szeret podcast mai adásában Csonka Balázs pszichológust kérdeztük arról, vajon létezik-e az igazi, hogyan működik a vonzalom, és mitől fog működni hosszú távon egy kapcsolat.

Létezik-e az igazi? És honnan tudhatjuk, hogy ő az? Ezekre a kérdésekre könnyű lenne a válasz, ha mindannyiunk életébe Disney-hangulatban robbanna be a nagybetűs szerelem, de ez azért a hollywoodi filmiparon és romantikus ponyvaregények világán túl kevesekkel esik meg. Mi, többiek pedig rengeteg kínzó kérdéssel állunk a párválasztás előtt. Szeret, nem szeret podcastunk legújabb adásában Szabó Eszter és Csonka Balázs pszichológus ezekre a kérdésekre válaszol. Most kiderül többek között, hogy  

A cikk az ajánló után folytatódik

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

  • Hogyan határozza meg az ismerősség azt, hogy kihez vonzódunk?  
  • Miért tűnik annyira vonzónak a másik a kapcsolat elején? 
  • Miért nem igaz az, hogy az apánkat, anyánkat keresnénk a partnerünkben? Vagyis mit keresünk pontosan? 
  • Érdemes-e hallgatni az intuícióinkra
  • Kell-e szerelem egy tartós kapcsolathoz?
  • És arra szükség van, hogy hasonló életcéljaink legyenek? 
  • Hát arra, hogy a családunk is tökéletes társnak lássa a másikat? 
  • Mikor kell szakítani? Mi az a konkrétum, ami segíthet minket ebben?

A fentieken túl a podcastból megtudhatjuk azt is, hogy az ösztönös vonzalom nem feltétlenül visz minket jó helyre, a párkapcsolat hosszú távon nem működik magától, és megfelelő önismeret nélkül a párválasztás és a hosszú távú kapcsolat fenntartása sem könnyű. De persze mindez sokkal izgalmasabban hangzik a  szakértő szájából: 

Ha most nincs kedved vagy időd podcastot hallgatni, de érdekel a téma, ne aggódj, mert ezt az adást a korábbiakkal együtt később is meghallgathatod a Szeret, nem szeret oldalon. Keddenként új részekkel is jelentkezünk, addig is, ha kérdésed, véleményed vagy éppen témajavaslatod van, írj nekünk bátran a  szeretnemszeret@divany.hu e-mail-címre. Ha most csak olvasnál a témában, akkor kattints ide, ha pedig szívesen agyalnál a témán, ezt a kérdést érdemes a leginkább forgatni a fejedben: Te mit teszel meg azért, hogy valakinek te legyél az igazi? 

Oszd meg másokkal is!
Mustra