Az igazira vágysz? Akkor ezeket tudnod kell

A Szeret, nem szeret podcast mai adásában Csonka Balázs pszichológust kérdeztük arról, vajon létezik-e az igazi, hogyan működik a vonzalom, és mitől fog működni hosszú távon egy kapcsolat.

Létezik-e az igazi? És honnan tudhatjuk, hogy ő az? Ezekre a kérdésekre könnyű lenne a válasz, ha mindannyiunk életébe Disney-hangulatban robbanna be a nagybetűs szerelem, de ez azért a hollywoodi filmiparon és romantikus ponyvaregények világán túl kevesekkel esik meg. Mi, többiek pedig rengeteg kínzó kérdéssel állunk a párválasztás előtt. Szeret, nem szeret podcastunk legújabb adásában Szabó Eszter és Csonka Balázs pszichológus ezekre a kérdésekre válaszol. Most kiderül többek között, hogy  

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

  • Hogyan határozza meg az ismerősség azt, hogy kihez vonzódunk?  
  • Miért tűnik annyira vonzónak a másik a kapcsolat elején? 
  • Miért nem igaz az, hogy az apánkat, anyánkat keresnénk a partnerünkben? Vagyis mit keresünk pontosan? 
  • Érdemes-e hallgatni az intuícióinkra
  • Kell-e szerelem egy tartós kapcsolathoz?
  • És arra szükség van, hogy hasonló életcéljaink legyenek? 
  • Hát arra, hogy a családunk is tökéletes társnak lássa a másikat? 
  • Mikor kell szakítani? Mi az a konkrétum, ami segíthet minket ebben?

A fentieken túl a podcastból megtudhatjuk azt is, hogy az ösztönös vonzalom nem feltétlenül visz minket jó helyre, a párkapcsolat hosszú távon nem működik magától, és megfelelő önismeret nélkül a párválasztás és a hosszú távú kapcsolat fenntartása sem könnyű. De persze mindez sokkal izgalmasabban hangzik a  szakértő szájából: 

Ha most nincs kedved vagy időd podcastot hallgatni, de érdekel a téma, ne aggódj, mert ezt az adást a korábbiakkal együtt később is meghallgathatod a Szeret, nem szeret oldalon. Keddenként új részekkel is jelentkezünk, addig is, ha kérdésed, véleményed vagy éppen témajavaslatod van, írj nekünk bátran a  szeretnemszeret@divany.hu e-mail-címre. Ha most csak olvasnál a témában, akkor kattints ide, ha pedig szívesen agyalnál a témán, ezt a kérdést érdemes a leginkább forgatni a fejedben: Te mit teszel meg azért, hogy valakinek te legyél az igazi? 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek