20 pár női cipő, traktor, gördeszka: a NAV árverésénél furábbat ritkán látni

GettyImages-962687186

Árverésből nagyon sokféle létezik: nem csak értékes művészeti alkotásokra lehet licitálni ezeken. A NAV például meglehetősen ekletikus felhozatallal szervez hasonló akciókat, az egyik most indul!

Összesen 230 darab, a legkülönbözőbb kategóriákba osztott tárgyra lehet licitálni ebben a hónapban a NAV-nál mintegy 130 millió forintos összértékben. Viszonylag nagy mennyiségű nemesfém ékszer mellett bizsuk is keresik új gazdáikat, de az ékszereken túl egyéb, jelentősen nagyobb vagy kisebb értékű tárgyakra is tehetsz ajánlatot, ha megtetszenének.

A felhozatal valóban eléggé sokszínű: John Deere traktor, használt autók, kétezer forintosra becsült értékű gördeszka, 20 pár női cipő, merevlemezek nélküli számítógép, télikabátok, felfújható ugrálóvár, raklapnyi étolaj, pink okosóra, 384 darab iPhone-tok és kórházi szekrények is szerepelnek a kínálatban. Az adósoktól végrehajtás során lefoglalt értéktárgyaknál a NAV a becsérték mellett azt is megjelöli, mi az a minimális árajánlat, amelyet be lehet nyújtani, ha megtetszene az adott tárgy.

Az árverésen nagyon színes a felhozatal
Az árverésen nagyon színes a felhozatalAnna Gorbacheva / Getty Images Hungary

Így vehetsz részt a NAV árverésén

A NAV oldalán meghirdetett online aukción kizárólag elektronikus úton lehet részt venni a tárgyakért felkínált összeg megjelölésével. Az árverések menetéről az ezekre létrehozott NAV-oldalon tájékozódhatsz. Minden egyes tárgyról készül fénykép és leírás is, ezeket ugyanezen a felületen érheted el: itt kiderül, mi annak pontos típusa, van-e valamilyen hiányossága, illetve, ha csomagról van szó, pontosan hány darabra teheted meg ajánlatodat. 

Megjelölik minden esetben azt is, hogy honnan vihető a megszerzett áru, sőt, még azt is, ha esetleg teendője lesz vele új tulajdonosának. Az eladásra kínált konyhabútort például a sikeres licittevőnek kell majd szétszerelnie.

Ha találsz valamit olyasmit az elárverezendő tárgyak közt, ami megtetszett, azt jó tudnod, hogy az ajánlattételhez szükséges Ügyfélkapu is, ezt tehát még azelőtt igényeld, hogy pénzt ajánlanál fékfolyadékért, szőnyegért, Mercedes-emblémás kulcstartóért, levendulás ginért, vagy épp a fagolyós autós ülésvédőért. A tárgyak előzetesen megtekinthetők, ha kételyeid támadnának, de az adóhatóság a rejtett hibákért, valamint a hiányosságokért felelősséget nem vállal.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek