![Így készül.](https://kep.index.hu/1/0/3785/37854/378549/37854977_2888733_983ae1c66af516220544ce1ee30d00b1_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- ízlés szerint só, zöld bors, friss petrezselyem
- 2 nagyobb fej karalábé felkockázva
- 2 deci alaplé
- 2 deci rizstejszín
- 1 tk. cukor
- 1 tk. liszt
- 1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
A zöldségeket puhítsd még kissé ropogósra az alaplében, majd ízesítsd és sűrítsd be a rizstejszínnel elkevert liszttel. Friss petrezselyemmel a tetején tálald.
![Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben](https://kep.index.hu/1/0/3494/34940/349402/34940269_2674141_82b2f0538417317718dac8ea6d9d6c65_wm.jpg)
A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.
Tovább olvasom