Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben

A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.

Kecskesajt helyett parmezánnal is tálalhatod.
Kecskesajt helyett parmezánnal is tálalhatod.photosimysia

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre arborio rizs
  • 2 bögre alaplé
  • 1 ek. növényi olaj
  • 1 ek. vaj
  • 1 bögre zöldborsó
  • 10 deka kecskesajt
  • 2 szál újhagyma zöldje apróra vágva
  • 1 kis csokor friss petrezselyem a tetejére
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 deci fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a rizst kis lángon a forró zsiradékok keverékén. Ha ezzel megvagy, öntsd fel a borral, és ha az elpárolgott, fokozatosan adagolva és kevergetve add hozzá az alaplevet, amíg a rizs megpuhul. Ha elkészült, add hozzá a borsót és a hagymát, és adj neki még 2 percet, majd a kecskesajttal és a friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

Be kell áztatni a rizst főzés előtt? Be kell áztatni a rizst főzés előtt?

Áztatni, vagy nem áztatni? A kérdés továbbra sem hagyja nyugodni az emberiséget.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

2021. május6., 12:52

Tökös-zsályás rizottó csirkemájjal – egy igazi különlegesség, ami nem kerül vagyonokba

Egyedül arra kell figyelned, hogy a rizottót folyamatosan kevergesd, mert úgy lesz igazán krémes.

2021. augusztus25., 12:52

Egyszerű csirkés-póréhagymás rizottó – fehérborral és parmezánnal a legfinomabb

Ha megismered a rizottó készítésének titkát, akkor rájössz, hogy nagyon könnyen elkészíthető, csak éppen mellette kell állnod a lehető legtökéletesebb, krémes végeredményért.

2021. augusztus11., 10:24

Az édeskés cékla és a kecskesajt remek páros, bebizonyítjuk!

Legyen szó néhány kekszfalatka tetején előételként vagy vendégváróként, esetleg tésztaszószként tálalva, az édeskés cékla a kecskesajttal örök és kikezdhetetlen barátságban van.

2021. szeptember7., 10:24

Jöhet még egy csirkeragu? Ezt paradicsommal, articsókával és kecskesajttal készítettük

Kecskesajt helyett fetát vagy pecorinót is használhatsz ehhez a mediterrán hangulatú raguhoz, ami nálunk egy adag frissen párolt rizs tetejére került.

2020. július22., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek