Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben

A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.

Kecskesajt helyett parmezánnal is tálalhatod.
Kecskesajt helyett parmezánnal is tálalhatod.Fotó: photosimysia

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre arborio rizs
  • 2 bögre alaplé
  • 1 ek. növényi olaj
  • 1 ek. vaj
  • 1 bögre zöldborsó
  • 10 deka kecskesajt
  • 2 szál újhagyma zöldje apróra vágva
  • 1 kis csokor friss petrezselyem a tetejére
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 deci fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a rizst kis lángon a forró zsiradékok keverékén. Ha ezzel megvagy, öntsd fel a borral, és ha az elpárolgott, fokozatosan adagolva és kevergetve add hozzá az alaplevet, amíg a rizs megpuhul. Ha elkészült, add hozzá a borsót és a hagymát, és adj neki még 2 percet, majd a kecskesajttal és a friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

Be kell áztatni a rizst főzés előtt?
Be kell áztatni a rizst főzés előtt?

Áztatni, vagy nem áztatni? A kérdés továbbra sem hagyja nyugodni az emberiséget.

Tovább »

Még több recept

Vegán és gluténmentes gombás rizottó: gyors, könnyű és garantáltan ízletes

És még sajtra sem lesz szükséged a szuper krémes állag eléréséhez. A recept vegetáriánus, sőt, vegán, gluténmentes, szójamentes és tejmentes.

március9., 06:00

Fűszeresen, aszalt gyümölcsökkel készült nálunk ez az ünnepi sajtkrém

Ha egy klassz előételt vagy izgalmas vendégvárót készítenél a ünnepekre, próbáld ki ezt a sajtos mártogatóst, ami akkor a legfinomabb, ha pirított fenyőmaggal tálalod.

november25., 06:24

Ez a kacsa nálunk narancsos édesburgonyapürével lett igazán ünnepi

Ha még izgalmasabb fogást varázsolnál belőle, tálald egy kevés forró, vajas mézben átforgatott főtt gesztenyével és rumos mazsolával.

november22., 06:04

Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger

Egyszerű és az irodába is elviheted, ha valami izgalmasat ennél.

2019. november12., 11:24

Egy kis mandulalikőrrel még érdekesebb ez a lazacos-céklás főétel

Egy kevés likőr különleges aromát ad ennek a köretnek, ami akkor lesz igazán ünnepi, ha pirított mandulával a tetején tálalod. Egy kevés erdeigomba-ragut is készítesz mellé aszalt szilvával, még több izgalmas íz lesz az ünnepi tányérokon.

november26., 06:16

Próbáltad már a pulykasültet naranccsal és csilivel?

Ha még pikánsabbá tennéd, készíts narancsszörpből, olvasztott vajjal, narancslével és narancshéjjal egy enyhén sós mázat hozzá, majd kenegesd meg vele, ha elkészült, és szórd meg kissé összetört csilipelyhekkel.

november20., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.