Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben

A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.

Kecskesajt helyett parmezánnal is tálalhatod.
Kecskesajt helyett parmezánnal is tálalhatod.photosimysia

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre arborio rizs
  • 2 bögre alaplé
  • 1 ek. növényi olaj
  • 1 ek. vaj
  • 1 bögre zöldborsó
  • 10 deka kecskesajt
  • 2 szál újhagyma zöldje apróra vágva
  • 1 kis csokor friss petrezselyem a tetejére
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 deci fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a rizst kis lángon a forró zsiradékok keverékén. Ha ezzel megvagy, öntsd fel a borral, és ha az elpárolgott, fokozatosan adagolva és kevergetve add hozzá az alaplevet, amíg a rizs megpuhul. Ha elkészült, add hozzá a borsót és a hagymát, és adj neki még 2 percet, majd a kecskesajttal és a friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

kapcsolódó Be kell áztatni a rizst főzés előtt?
Be kell áztatni a rizst főzés előtt?

Áztatni, vagy nem áztatni? A kérdés továbbra sem hagyja nyugodni az emberiséget.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Nyári rizottó hallal és lime-mal

A rizottó készítését érdemes megtanulnod, mert parmezánnal, szarvasgombával, spárgával vagy aszalt paradicsommal ízesítve is nagyon finom lesz. Ahogy ez a halas változat is, amit nyári hangulatban, egy kis lime-mal a tetején készítettünk el.

június22., 10:24

Muffin őszi hangulatban fügével, ricottával és mandulával

Ha te is szívesen készíted az egyik legegyszerűbb desszertet, a hideg hónapokban a legjobb, ha őszi hangulatban dobod össze. A tetejére a céklalével színezett, fahéjjal és porcukorral kikevert vajkrém lesz a legfinomabb, így akár szép cupcake-ek is készülhetnek belőle.

október18., 12:52

Kecskesajtos kekszek áfonyalekvárral

Reggelire, vendégvárónak és bármilyen alkalomra, amikor jól jön egy különleges snack – ez a fogás egyszerűen tökéletes.

július9., 12:52

Tökös-zsályás rizottó csirkemájjal – egy igazi különlegesség, ami nem kerül vagyonokba

Egyedül arra kell figyelned, hogy a rizottót folyamatosan kevergesd, mert úgy lesz igazán krémes.

augusztus25., 12:52

Paradicsomos rizottó sült zöldségekkel: egyszerű, finom és vegán (glutén-, tej-, tojásmentes recept)

Gyors és tartalmas egytálétel sok zöldséggel, és csak zöldséggel. Glutén-, tej-, tojás-, húsmentes, vegán recept.

2020. június22., 06:00

Ez a szilvás-forralt boros desszert garantáltan feldobja az őszi napokat

Tudtad, hogy a forralt bor aromái akár szószokban és süteményekben is nagyon finomak tudnak lenni? Ha nem tudtad, fogadj el tőlünk egy tippet egy gyors sütire, amibe akár a házibuliból maradt forralt bor maradékát is felhasználhatod.

október20., 15:52

Mustra