Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben

A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.

Kecskesajt helyett parmezánnal is tálalhatod.
Kecskesajt helyett parmezánnal is tálalhatod.Fotó: photosimysia

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre arborio rizs
  • 2 bögre alaplé
  • 1 ek. növényi olaj
  • 1 ek. vaj
  • 1 bögre zöldborsó
  • 10 deka kecskesajt
  • 2 szál újhagyma zöldje apróra vágva
  • 1 kis csokor friss petrezselyem a tetejére
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 deci fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a rizst kis lángon a forró zsiradékok keverékén. Ha ezzel megvagy, öntsd fel a borral, és ha az elpárolgott, fokozatosan adagolva és kevergetve add hozzá az alaplevet, amíg a rizs megpuhul. Ha elkészült, add hozzá a borsót és a hagymát, és adj neki még 2 percet, majd a kecskesajttal és a friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

Be kell áztatni a rizst főzés előtt?
Be kell áztatni a rizst főzés előtt?

Áztatni, vagy nem áztatni? A kérdés továbbra sem hagyja nyugodni az emberiséget.

Tovább »

Még több recept

Ez itt a glögg, a svédek isteni forralt bora

Lepd meg a vendégeket idén egy nagy adag svéd forralt borral! Tálalj mellé fahéjas kekszeket és egy nagy tál frissen sült gesztenyét a tökéletesen téli hangulathoz.

december3., 06:04

Ez a mandulás-parmezános sajtkrém zöldségek és kekszfalatok mellé is jól illik

Izgalmas vendégváró, ami egy pirítós mellett szuper reggelire is. Már néhány zöldségfalat és egy karamellás tej kell a tökéletes napindításhoz.

december4., 06:08

A csokis pohárkrém még izgalmasabb lesz naranccsal és karamellás pop-cornnal

Ha te is imádsz egy-egy izgalmas lapot előhúzni akár ünnepekkor is, próbáld ki ezt a pop-cornos pohárkrémet. Nem lesz nehéz összedobni, egyedül arra érdemes figyelned, hogy a pattogatott kukorica frissen és melegen kerüljön a hideg, csokis krém tetejére.

november29., 06:04

Tőkehal és salsa rossa – egészséges főételtipp az ünnepekre

Ha egy kis fahéj kerül a salsába, ennek a könnyű, nyári fogásnak izgalmas téli hangulata lesz. Ha a legtökéletesebb köretet keresed mellé, készítsd el csilis-parmezános édesburgonya-hasábokkal.

november29., 06:04

Vegán és gluténmentes gombás rizottó: gyors, könnyű és garantáltan ízletes

És még sajtra sem lesz szükséged a szuper krémes állag eléréséhez. A recept vegetáriánus, sőt, vegán, gluténmentes, szójamentes és tejmentes.

március9., 06:00

A főtt gesztenye a tésztákhoz is illik – kolbásszal adj neki magyaros ízeket

Ugye, hogy nem próbáltad még a gesztenyét tésztaételekben? Vega változatban nagyon finom zsályával és pecorinóval, magyarosan pedig kolbásszal, friss snidlinggel és petrezselyemmel készítsd.

december4., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.