Jöhet még egy csirkeragu? Ezt paradicsommal, articsókával és kecskesajttal készítettük

Kecskesajt helyett fetát vagy pecorinót is használhatsz ehhez a mediterrán hangulatú raguhoz, ami nálunk egy adag frissen párolt rizs tetejére került.

Diétás változatban borsos cukkinitésztával vagy grillezett zöldségekkel ágyazz meg neki a tányéron.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 35 deka csirkemell felcsíkozva
  • alaplé
  • 2 kisebb doboz sűrű paradicsompüré
  • 1 kisebb üveg marinált articsóka lecsöpögtetve
  • 1 kávéskanál barna cukor
  • ízlés szerint bazsalikom, oregánó, só és frissen őrölt bors
  • 1 cső grillezett kukorica
  • 5 deka kecskesajt
Recept idők

Elkészítés:

Az olajon süsd a fokhagymával kifehéredésig a húst, majd mehet bele a sűrű paradicsompüré és annyi alaplé, hogy paradicsomszósz állagú legyen. Puhítsd még fedő alatt néhány percig az aticsókával, fűszerezd, add hozzá a grillezett kukoricaszemeket, és már el is készültél. A kecskesajttal a tetején tálald. 

Egy könnyű halas fogás: Tonhalfasírtok articsókás capresével, friss olasz fűszerekkel
Egy könnyű halas fogás: Tonhalfasírtok articsókás capresével, friss olasz fűszerekkel

Jól fog esni egy nehéz malacsültes-töltött káposztás nap után az ünnepek között egy ilyen könnyű fogás vacsorára.

Tovább »

Még több recept

Csirkével és articsókával készül egyik kedvenc őszi levesünk

Nagy kedvencünk az articsóka, amit pizzák tetején és tésztaételek hozzávalójaként is próbáltunk már. Levesben is finom, főleg ebben a gyors, csirkehúsos változatban.

2020. november15., 06:04

Ezekkel a különleges tavaszi tekercsekkel kezdőként sem lesz gondod

Egy jó kis vietnámi hangulatú fogás, amihez már itthon is könnyű beszerezned az alapanyagokat. Készíts mellé apró csíkokra vágott zöldségeket wokban egy kevés gyömbérrel, mézzel, csilivel és szójaszósszal.

február25., 06:00

Egy menő meglepetés sajtimádóknak: fűszeres kecskesajt üvegben

Nálunk kecskesajt, nálad lehet camembert, juhsajt, gomolya és kéksajt, de akár mozzarella is.

2019. december10., 12:00

Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben

A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.

2020. október21., 06:16

A grillezett kecskesajt bogyós gyümölcsökkel tökéletes ünnepi előétel

Ha a kecskesajt túl aromás neked, akár halloumival is készítheted ezt a fogást. Érdemes előételként tálalnod a karácsonyi vacsora indításaképp, nyáron pedig frissen grillezett gyümölcsökkel kerüljön a tányérra.

2020. november27., 06:04

Articsókás-olívás vega paella – húsevőknek menő köret, vegáknak klassz vacsora

Ha te sem vagy a legnagyobb húsfogyasztó, ezzel a fogással adj egy kis különlegességet a hétköznapokhoz!

2020. augusztus19., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.