A szomszédok kezébe dobta gyerekeit az égő ház harmadik emeletéről a hős apa

GettyImages-523790582

A tűzriasztó hangjára ébredt a brit család, nem volt más választásuk, mint ugrani.

A 26 éves apa, Jan Payne arról számolt be a Daily Mailnek, hogy amikor felriadt és kinyitotta hálószobájuk ajtaját, lángokat és sűrű füstöt látott: ekkor teljes erejükből kiabálni kezdtek, hogy valaki meghallja és megmentse őket a lakástűz elől.

Végül arra jutottak, hogy nincs más megoldás, mint hogy a harmadik emeleti ablakon kiugorva mentsék életüket. Matracokat dobtak ki az ablakon, és az odalenn álló szomszédokat kérték meg, hogy kapják el gyermekeiket: 4 és 7 éves lányát dobta ki előbb az apa, majd ő és felesége is ugrott.

A tűzoltók heroikus munkája sem tudta megmenteni 23 család otthonát
A tűzoltók heroikus munkája sem tudta megmenteni 23 család otthonátTed Horowitz Photography / Getty Images Hungary

A Gosport településén elszabadult lángok összesen 23 család otthonát emésztették fel: 60 tűzoltó küzdött meg azokkal. A fiatal apa azt is elmondta: gyermekeit traumatizálta az eset, négyéves lánya karján égési sérüléseket is elszenvedett. 

„Mindenünk elégett, semmink sem maradt” – fogalmazott Jan Payne.

James Matthews, a Payne család egyik szomszédja az éjjeli tragédiára visszaemlékezve elmondta: Payne könyörgött az utcán álló környékbelieknek, hogy kapják el lányait.

„Ledobta az egyik lányt, akit elkaptam, utána a másikukat is, akit pedig egy szomszéd” – tette hozzá. Csodával határos módon a tűznek, mely gyújtogatás miatt következhetett be, egyetlen áldozata sem volt, az állatokat is sikerült kimenekíteni az otthonokból. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek