Könnyű és isteni: fokhagymás pulykahússal töltött karalábé

A töltött karalábé az a fogás, ami akkor is remekül sikerül, ha egy kicsit egészségesebb változatát dobjuk össze. Mi már próbáltuk rizstejszínnel és kamuhússal is – úgy is remek volt, hát még ebben a könnyű, pulykás-barna rizses változatban!

Ha szereted a kaprot, abból is adj hozzá.
Ha szereted a kaprot, abból is adj hozzá.AniHobel

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 nagyobb karalábé
  • 3 deci alaplé
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 tk. cukor
  • 30 deka darált pulykahús
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csapott ek. liszt
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem a tetejére
  • 0.5 zacskó előfőzött rizs
  • 1 ek. tejföl
  • 0.5 darab tojás enyhén felverve
Recept idők

Elkészítés:

A rizst párold meg, majd add hozzá a húst, tojást és ízesítsd a keveréket. A karalábékat vájd ki és töltsd meg a húsos keverékkel, majd az alaplében, fedő alatt kis lángon párold egy fél órán át. Ha szükséges, pótold közben a folyadékot egy kis vízzel, majd a karalábék kivájt közepét is add hozzá, és 10 percet adj a karalábéknak így is. Ezek után vedd ki a fejeket, sűrítsd be a keveréket a liszttel elkevert tejszínnel és tejföllel, majd ezzel a tejszínes mártással a tetején tálald a karalábéfejeket. 

kapcsolódó Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben
Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben

A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Még tart a nyár, épp ideje összedobni egy könnyű sárgadinnyés szörbetet!

Egy pofonegyszerű édességhelyettesítő, ami remek a grillvacsorák után és bármilyen helyzetben, amikor édességre vágysz, de spórolnál a kalóriákkal. Bár a sárgadinnyés likőrök és alkoholos italok általában nem a szakma csúcsai, erre a klassz, jeges desszertre locsolva tökéletesek.

augusztus4., 10:24

Szőlő-csirkemell ragu lime-mal – tökéletes, könnyű nyári vacsora

Egy klassz, gyümölcsös, késő nyári fogás, ami egy kis fehérbortól és egy nagy kanál vajtól lesz még finomabb. Ne sajnálj mellé egy nagy adag házi, szarvasgombás tagliatellét!

augusztus4., 12:52

Reggeli burrito tojással és jó sok sajttal

Bármelyik kedvenc zöldséged mehet bele, nálunk a bab, a kukorica és a kaliforniai paprika kombinációja sikerült a legjobban.

július31., 10:44

Na jó, így könnyű vegának lenni: Tejszínes karalábéfőzelék

Petrezselymes fasírtgolyókkal, vajon sült, fokhagymás garnélafalatokkal is nagyon finom. Vega változatban egy kanál vajban megpirított paprikás-köményes diót szórj a tetejére.

2019. október15., 10:44

Tejszínes csirkemell nektarinnal – házi gyúrt tészta mellett igazán finom

Egy remek tejszínes ragu, amihez szeretünk egy-két kanál mascarponét is hozzáadni, miután elkészült. Friss citromfűvel vagy mentával teheted még izgalmasabbá.

augusztus3., 10:24

A sárgadinnye-prosciutto kombó mézzel és csilivel lesz igazán tökéletes

Előételként és könnyű vacsoraként is bevetheted, ráadásul akkor is remek, ha nem vagy éppen egy konyhatündér, de szeretnéd egy igazán különleges és garantáltan finom fogással megkínálni a vendégeket.

augusztus5., 12:52

Mustra