Amíg nem próbáltad ki, el sem tudod képzelni, mennyit dob ezen a remek kencén a füstölt paprika. Ha szereted a csípőset, ez az a fogás, amiből nem hiányozhat egy kis kanál Cayenne-csili sem. Ezt a csilifajtát a boltok polcain Cayenne-borsként találod meg, ne kérdezd, miért, tedd a polcra a világ többi furcsasága közé, és vásárolj egy kis zacskóval ebből az enyhén csípős fajtából.
Paprikával még finomabb, de egy kevés aszalt paradicsom is jól illik a krémbe.Mizina
Hozzávalók
2 személyre
- 1 ek. füstölt paprika
- 20 dkg tepertő
- 1 nagy ek. mustár
- 1 mk. barna cukor
- ízlés szerint só és frissen tört bors
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 10 perc
Elkészítés:
Az összes hozzávalót dobd egy erős aprítógépbe és keverd krémesre, majd adj neki szobahőmérsékleten egy félórát. Kenyérrel, kaláccsal és rengeteg friss zöldséggel a legfinomabb. Ha libából van a tepertő, úgy azt a közelgő Márton-napi vacsorán fel is szolgálhatod.
Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták
Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.
Tovább olvasom