Mutatjuk, melyik testalkathoz melyik szoknya áll a legjobban

szoknya6

Egy jól kiválasztott szoknya nemcsak nőiesebbé és elegánsabbá tesz, hanem a rafinált szabásnak köszönhetően akár kilókat is lefaraghat rólad. Elrejtheti azokat a gömbölyödő vagy általad kevésbé kedvelt idomokat, amiket nem szeretnél kihangsúlyozni magadon, vagy akár dúsabbá is teheti a keskeny csípődet. Alma, körte, eper vagy homokóra formájú az alakod? Megmutatjuk, melyik szoknya áll jól neked.

Hogy megtudd, pontosan milyen formájú a testalkatod, először is keress egy szabócentit, vagy egy közepesen széles övet. Állj a tükör elé fehérneműben, hogy megnézhesd, hogyan aránylik egymáshoz a vállad, a derekad és a csípőd, ugyanis ezek szélessége és egymáshoz való viszonya határozza meg, milyen formájú a tested.
A centi vagy az öv egyik végét illeszd a vállcsontodhoz – ez az a könnyen kitapintható csont, ami a válladnál kidudorodik –, és lógasd le egyenesen úgy, hogy ne érjen a földre. Ha a mérőeszközön túl lóg a csípőd, mert szélesebb, mint a vállad, akkor körte alkat vagy. Ha a vállad és a csípőd egy vonalban van, és közte a derekad szépen kirajzolódik, akkor homokóra vagy, ha pedig a csípőd nem ér hozzá a mérőszalaghoz, mert a vállad szélesebb, mint a csípőd, akkor alma vagy eper alkat vagy.
Ezt azért nagyon fontos tudni, mert minden testformának megvannak az előnyös és előnytelen szoknyafazonjai, amelyek kihangsúlyoznak vagy elfednek bizonyos testrészeket. 

Körte: legyen a szoknya egyszerű, ami kiemeli a derekadat

Ha körte alkatod van, akkor a felső- és az alsótested között egy vagy két ruhaméretbeli különbség is lehet. Hangsúlyos a gömbölyű csípőd, a kerek feneked és a combod, de a vállad keskeny, és a melled sem igazán hangsúlyos.

Az A vonalú szoknya rafináltan elrejti a körte testalkatú hölgyek csípőjét
Az A vonalú szoknya rafináltan elrejti a körte testalkatú hölgyek csípőjét

Adottságaidból adódóan érdemes úgy szoknyát választanod, hogy eltereld a figyelmet a csípő-fenék vonalról. A csípőre cuppanó, térdnél szűkülő ceruzaszoknya helyett válassz inkább A vonalú szoknyát. Ez mérsékli az alsó- és felsőtest közötti aránybeli különbséget, és elvesz a csípő hangsúlyosságából. 

A szoknyához válassz olyan blúzt, amiben van válltömés, vagy húzott, fodros az ujja, mert ezzel kihozhatod a válladat a csípőd vonaláig. De hogy a hangsúly a derékon maradjon, a szoknyához választott blúzod semmiképpen ne legyen bő szabású, és mindig tűrd be a szoknyába. A fókusz még inkább a derekadra kerül, ha övet is teszel a szoknyához.

A nagyon széles csípőt és a vastagabb combokat a nehezebb esésű szoknyákkal palástolhatod. Ha mindenképpen ragaszkodsz az egyenes szoknyához, akkor olyat válassz, ami a csípőd legszélesebb pontjától lefelé szűkülés nélkül, egyenesen halad a térdedig. 

Az alkatodhoz a legjobb választás az A vonalú midiszoknya és a legalább térdig érő átlapolós szoknyafazon. 

A rakott szoknyáknál figyelj arra, hogy a berakások ne a csípőd tetején kezdődjenek, hanem inkább a csípő közepén. A szoknyáid csípőrésze mindig legyen egyszerű, zseb nélküli, ráncolástól, berakásoktól mentes. 

Alma: legjobb választás a ceruzaszoknya lesz

Ha alma alkatod van, akkor te vagy az a nő, aki úgy érzi, nincs dereka. Természetesen ez nem így van, neked is van derekad, csak amikor a tükör előtt a szabócentivel kerested, neked sokkal kisebb volt annak a „lyuknak” az íve, ami a melled és a csípőd között kirajzolódott. Leghangsúlyosabb testrészed a hasad, mindeközben gyönyörű, formás lábaid, szép térded és kecses bokád van. Éppen ezért vétek lenne ezeket elrejteni.

Ha alma alkat vagy, a legjobb választás az egyenes vonalú ceruzaszoknya, de csak normál derékmagassággal
Ha alma alkat vagy, a legjobb választás az egyenes vonalú ceruzaszoknya, de csak normál derékmagassággal

Számodra a legjobb választás az egyenes vonalú ceruzaszoknya, de csak normál derékmagassággal. A magasított derék egyáltalán nem előnyös, mert épp arra hívja fel a figyelmet, amit épp el szeretnél takarni. Éppen ezért a magas derekú, nagy masniba megköthető, saját anyagából készült öves, vagy deréktájon egyéb díszítéssel ellátott szoknyákról le kell mondanod. Ha dúsabban fodrozódó szoknyát szeretnél viselni, akkor ügyelj arra, hogy ez a rész a hasad alatt kezdődjön. A rakott szoknyát pedig felejtsd el.

Az övről sem kell lemondanod, ha nem a derekadon szeretnéd hordani.

Ne reménykedj, önmagában az öv nem fogja előhozni a derekad. A felsőtested legvékonyabb része neked kicsit magasabban, a melled alatt van. Ha mindenáron övet szeretnél hordani egy bő ruhához, akkor ide, vagy a hasad alatti csípőrészre csatolj fel egy vékony, mindössze néhány centis övet. Ez utóbbi választás inkább a csípődet kerekíti, és nem a hasadat.

A szoknya hosszánál ügyelj arra, hogy legfeljebb térd közepéig érjen, de sokkal jobb, ha ennél rövidebb. A bokáig érő nem a te fazonod. Ha A vonalú szoknyához lenne kedved, azt is viselheted bátran, jó döntés, ha egy könnyebb anyagból készült darabot választasz.

Eper: csípőtájékon játszhatsz a szabásvonallal

Az eperre vagy egy fordított háromszögre hasonlít a testalkatod, ha vállban vagy mellben erősebb vagy a csípődhöz képest. A nők körében viszonylag ritka ez a testforma.

Eperként akkor érzed majd magad a legjobban a ruhádban, ha kerülöd a csípőre feszülő szoknyát. Előnyös azonban a bővebb, derékban húzott, rakott szoknya vagy a tulipán fazon. A csípődet nemcsak a szoknya szabásvonalával, hanem egy jó blúzválasztással is szélesítheted. Viselj olyan felsőt, ami szabadon hagyja válladat, de már a csónaknyak is kiválóan megfelel a célnak. 

Téglalap: a sellő fazon is jól áll neked

Ha a sportosabb testalkatú nők táborát erősíted, akkor a mérés során nem lesz nagy különbség a mell-derék-csípő méreteid között. A te feladatod az, hogy a szoknyával kerekebb és íveltebb csípőt mutass. Ehhez keress könnyű esésű, nehezebb anyagból varrt, A vonalú vagy tulipán fazonú szoknyát. 

A csípő kerekítéséhez kiválóan alkalmas a lefelé picit szűkülő, bokáig vagy térdig érő sellő szabású fazon.

Bátran választhatsz rakott, tüllből készült, harang szabású vagy lapszoknyát, de jobb, ha az üzletben hagyod a minit és a testhez simuló ceruzaszoknyát.

Homokóra: alakod a szoknyákhoz lett tervezve

Ha a tükör előtti méricskélés során kiderült, hogy a vállad és a csípőd szélessége megegyezik, akkor biztos lehetsz benne, hogy a homokóra alkatúak táborát erősíted. A csípőd, a feneked és a melled egyformán gömbölyödik, és úgy aránylanak egymáshoz, mintha egy nyolcast írnának le. 

Az 1950-es évek egyik legismertebb szexszimbólumának, Marilyn Monroe-nak tökéletes homokóra alkata volt
Az 1950-es évek egyik legismertebb szexszimbólumának, Marilyn Monroe-nak tökéletes homokóra alkata volt

Alakod szoknyákhoz és nőies szabású ruhákhoz lett teremtve, és olyan szerencsés vagy, hogy bármelyen fazonú szoknya jól áll rajtad. Még a lábszárnál vagy a boka közelében szűkülő sellő fazon is. Ám, ha mégis a legjobbat szeretnéd kihozni magadból, akkor részesítsd előnyben a csípőd vonalát kihangsúlyozó, akár magasabb derekú ceruzaszoknyákat. Az A vonalú megoldások közül szinte bármelyiket választhatod, legyen a szoknya rakott, fodros, készüljön lenge vagy vastagabb anyagból. 

Miután a derekad akár 25 centi széles is lehet, te vagy az a nő, aki bármilyen övet választ a szoknyához, jól áll majd neki.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra