Jön a farsang, mutatjuk a tökéletes farsangi fánk receptjét!

Nem is olyan nehéz tökéletes fánkot készíteni, és ha egy biztosan működő receptet szeretnél, erről készíts képernyőfotót! Egy jó nagy adag házi baracklekvárral a legfinomabb, de ha szereted a különlegességeket, keverd a dzsemet frissen reszelt narancshéjjal vagy mandulalikőrrel.

Nincs is jobb egy (három) adag fánknál.
Nincs is jobb egy (három) adag fánknál.juhy13

Hozzávalók

  • 65 dkg liszt, szobahőmérsékletű
  • 3 dkg élesztő
  • 1 bő mokkáskanál
  • 3.5 dl langyos tej
  • 4 csapott ek. cukor
  • 0.5 dl rum
  • 4 nagyobb darab tojássárgája
  • 8 dkg vaj felolvasztva
Recept idők

Elkészítés:

1. A tej felében a cukor felét felhasználva futtasd fel az élesztőt, vagyis langyos helyen hagyd pihenni 15 percen át. 

2. Ha ezzel megvagy, egy robotgéppel keverj az összes szükséges alapanyagból lágy tésztát (az élesztőt is beleértve). 

3. Takard le, és langyos helyen pihentesd egy órán át. 

4. Nyújtsd ki kissé, szaggasd ki egy pohárral, majd letakarva így is pihenjen még 20-25 percet. 

5. Ha ezzel megvagy, nyomd be az ujjaddal a közepéd egy kicsit, majd bő, forró olajban, oldalanként 2 perc alatt süsd készre (kis lángon).

Házi baracklekvárral tálald. 

kapcsolódó Karaj, tarja, dagadó - sertésügyi alapok
Karaj, tarja, dagadó - sertésügyi alapok

Roskadásig vannak a hentespultok, te meg csak nézel, hogy mit vegyél vacsorára? Az addig oké, hogy hús. De sertés, marha, kacsa, pulyka vagy csirke? És milyen része? Miből készül a pörkölt, a gulyás, a sült hús vagy éppen a kocsonya?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

február11., 06:32

A nagy gasztroátverés: karamellás-almás, sütőben sült fánkok

Íme a gasztronómia szilikonmelle, a desszertek SUV-ja.

2019. október22., 12:00

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

február12., 06:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

február21., 10:08

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

február15., 06:32

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

február24., 11:12

Mustra