Ez az olaszos rizssaláta langyosan, jó sok zöldséggel a legfinomabb

Rizsből is készíthetsz salátát, amit akár hidegen, akár langyosan is tálalhatsz. A lényeg, hogy ne maradjon másnapra belőle, mert a főtt rizs könnyen romlani kezd. Ha ezt a fogást készíted el, a salátádnak nem sok esélye marad megérni a másnapot – a balzsamecetes paradicsommal, mozzarellával és rukkolával klassz, könnyű fogás lesz belőle. Ha egy kevés hallal ennéd, egy adag tonhalkonzervet is keverj bele.

Ízesítsd kedvenc zöldségeiddel és fűszereiddel.
Ízesítsd kedvenc zöldségeiddel és fűszereiddel.intraprese

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 marék rukkola kissé összevágva
  • 2 adag rizs
  • 1 tk. vaj
  • 1 kis pohár Marinara-szósz
  • 10 deka morzsolt kecskesajt a tetejére
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom és oregánó
  • 2 ek. mascarpone
  • 3 darab hámozott, balzsamecettel meglocsolt paradicsom felkockázva
  • 1 szál zeller felkockázva
  • 0.5 darab kígyóuborka felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a rizst, majd keverd el a vajjal, és ha langyosra hűlt, sorban a többi alapanyaggal. Ha ezzel megvagy, fűszerezd és szórd meg a kecskesajttal.  

kapcsolódó Te tudod, mitől medve a medvehagyma?
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Avokádós tonhalsaláta – önmagában és egy wrap belsejében is finom

Csupa egészséges kedvenc együtt: avokádó, tonhal és egy rakás zöldség. Mint ahogy bármelyik, igazán finom alapanyagokból készült ételt, ezt sem kell bonyolítanod és agyonfűszerezned, elég, ha az összes hozzávaló minőségére odafigyelsz.

október1., 10:44

Gyors tortellinisaláta friss zöldségekkel – még az olasz tészta is lehet egészségesebb

Ha imádod az olasz konyhát, de már neked is feltűnt a szénhidrátorgia, amivel a rajongás jár, dobj össze salátát az izgalmas pastákból. Frissen készített tortellinivel a legjobb, de mivel nem vagyunk szuperhősök, egy jó minőségű bolti adagból is simán összedobjuk.

október1., 12:52

Íme egy remek salátarecept, ha szereted a fetát, de valami újat készítenél belőle

Finom vele a töltött gomba, nem hiányozhat a görögsalátából, de a fetának azért ennél jóval több arca van. Már mutatjuk is az egyik legegyszerűbben összeállítható fetás fogást.

szeptember15., 12:52

Gyors palacsinta rumos-gesztenyés raguval és tejszínhabbal

Ha ismered ezt a bögrés receptet, soha az életben nem kell többé rágugliznod a palacsinta receptjére. Elég annyit megjegyezned, hogy a fő alapanyagokból 1-1 bögre kell, a többi hozzávalóból pedig kettő darab, kanál, vagy épp csipet. Már mutatjuk is, hogy pontosan hogyan készítsd!

október13., 11:20

Gyors karfiolleves füstölt sajttal: egyszerű recept vacsorára

Egyik kedvenc alapanyagunk a karfiol, a fülstölt sajtot pedig azért szeretjük, mert bármelyik unalmas forgásból azonnal abbahagyhatatlan lesz, ha egy adagot rászórunk. Legyen szó párolt zöldségről, frissen kifőtt tésztáról vagy grillezett csirkemellről, egy indokolatlan adag alpesi füstölt azonnal tízpontossá varázsolja.

október16., 06:24

Ebédről maradt köret: így csináld a sült rizst!

Kedvenceink azok a zero waste fogások, amiknek „második felvonása” sem véleményes, éppenhogy ehető saláta vagy leves, hanem határozottan felveszi a harcot eredeti verziójával. Nálunk az ebédről maradt köretből készült vacsorára ez a remek rizs, ami nemcsak versenybe szállt köretként tálalt önmagával, de simán el is verte az ízek versenyében.

október10., 15:24

Mustra