Olcsó, kiadós és finom: így készítsd el a nagyi retró puliszkáját

Sósan és édesen, tejjel és cukorral, sült hagymával és köretként is remek a kukoricakása, ami remekül variálható és nagyon kiadós fogás.

Köretként is bevetheted.
Köretként is bevetheted.Photo by Rafa Elias

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 dl víz
  • 1 csapott tk.
  • 20 dkg kukoricadara
Recept idők

Elkészítés:

1. Egy kisebb, kétszemélyes adaghoz először forrald fel a vizet a sóval.

2. Add hozzá a kukoricakását, majd kevergetve főzd.

3. 15-20 perc alatt elkészül, ekkor már tálalhatod is!

Köretként és vajban puhult, sült hagymával akár húsmentes vacsoraként is remek. Szerintünk a juhtúrós-szalonnás változat a legfinomabb. 

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek