Hozzávalók 4 személyre
A palacsintához
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 2 ek. cukor
- 1 mk. só
- 2 nagyobb darab tojás
- 3 ek. olaj
- szódavíz
Az ízesítéshez
- 6 gombóc pisztáciafagylalt
- 10 deka megtisztított pisztácia kissé összetörve
- 1.5 deci csokoládészirup
- 0.3 deci rum
- 5 ek. mogyorókrém
Elkészítés:
Dobd egy turmixba a palacsintatészta hozzávalóit, és keverd ki annyi szódával, amitől sűrű, könnyen adagolható tésztát kapsz. Süsd ki egy palacsintasütőben, és kend meg mindegyiket mogyorókrémmel. A fagyit keverd el a megpirított pisztáciával, a csokiöntetet a rummal. A fagyival töltsd meg a már kihűlt palacsinákat, az öntettel pedig a tetejüket locsold meg.
Egy remek, egyszerű salátát hoztunk, ami a tavasszal grillezett húsok mellett a legfinomabb. Ha ebben a változatban megunod, egy gyors, vörös pestós öntetet dobj össze hozzá, és grillezett paradicsommal tálald.
Tovább olvasom