Ricotta-citrom palacsinta – remek nyári desszert, ami hidegen is finom

Ricottával és túróval is készülhet ez a klassz palacsinta, ami még finomabb akkor, ha a krémbe egy kevés limoncello is kerül.

Citromfagyival még finomabb.
Citromfagyival még finomabb.viennetta

Hozzávalók 4 személyre:

A töltelékhez

  • 30 deka ricotta
  • 1 nagyobb darab biocitrom leve és héja
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 3 nagy ek. porcukor
  • 1 csipet
  • 1 ek. tejföl
  • 3 cl limoncello

A tésztához

  • 1 bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 bögre tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 2 darab tojás
  • szódavíz
  • 3 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krém alapanyagait keverd el egy tálban, majd tedd a hűtőbe. Dobd egy turmixba a palacsintatészta hozzávalóit és keverd ki annyi szódával, amitől sűrű, könnyen adagolható tésztát kapsz. Süsd ki egy palacsintasütőben, töltsd meg a krémmel, és egy-egy nagy gombóc citromfagyival a tetején tálald. 

kapcsolódó Citromos fejes saláta fetával és kesudióval – gyors és egészséges tavaszi köret
Citromos fejes saláta fetával és kesudióval – gyors és egészséges tavaszi köret

Egy remek, egyszerű salátát hoztunk, ami a tavasszal grillezett húsok mellett a legfinomabb. Ha ebben a változatban megunod, egy gyors, vörös pestós öntetet dobj össze hozzá, és grillezett paradicsommal tálald.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Pizzát is készíthetsz csirkemájjal, mutatjuk, hogyan!

Friss petrezselyemmel a tetején és néhány kanál hideg tejföllel lesz a legfinomabb ez a magyaros pizza, ami, ha szereted a csípőset, simán elbír egy késhegynyi füstös csiliport is.

január31., 06:04

Dupla csokis cukkinimuffinok – ezen egyáltalán nem érzed majd a zöldség ízét

Az a legjobb benne, hogy remekül fog működni kedvenc cukorhelyettesítőddel is. Agavéval és édesítővel készítve is ugyanaz a remek tészta marad, csak arra vigyázz, hogy a sót és a kis adag, akár koffeinmentes kávét ne hagyd ki belőle, mert ezektől lesz igazán finom. Torta- és muffinformában megsütve is remekül sikerül majd.

október20., 11:24

Ha csak egy őszi desszertet próbálsz ki idén, az ez a tökös-sajtkrémes legyen az

Fura kombó, mégis isteni lesz a végeredmény. A már bekevert tésztát egy kisebb tepsiben, de akár muffinformákban is megsütheted, mindkét változatban remek lesz. A tetejére narancslikőrrel elkevert tejszínhab vagy fahéjjal ízesített mascarpone illik a legjobban.

október19., 11:24

Banános-zabos palacsintákkal jól indul a nap

Egy kevés levendulás vagy vaníliás tejszínhabbal lesz igazán tökéletes ez a fogás, aminek a tésztáját akár előző nap is elkészítheted, ha spórolnál a reggelivel töltött idővel.

január20., 06:04

Pisztáciafagyis palacsinta – rumos csokiöntettel lesz a legfinomabb

A csokiöntet tetejére pedig ne sajnálj egy adag sós pisztáciát – a különleges aromával még jobban kiemelkednek majd az édes ízek.

június25., 12:52

Ez a legfinomabb sütőtökös-narancsos palacsinta receptje

Dobj össze egy palacsintát őszi hangulatban! Tökkel és narancsos aromákkal még ez az egyszerű fogás is annyira elegáns lesz, hogy simán elmegy akkor is, ha épp vendégeket vársz. Ezt a fogást ráadásul mindenki szereti, így garantált a siker.

október11., 10:24

Mustra