Almás amerikai palacsinta mandulalikőrös raguval és pirított, mézes dióval

Ha  a dió helyett pekándiót, a méz helyett juharszirupot használsz, a tengerentúl hangulatát is megidézheted ezzel a gyors reggelivel. Ha aznap nem szállsz autóba, egy löttyintés mandulalikőr még akár reggel is simán elfér ebben a fűszeres raguban.

Egy kis Amaretto is elfér benne.
Egy kis Amaretto is elfér benne.Ad077

Hozzávalók 3 személyre:

A palacsintákhoz

  • 1 nagyobb darab alma lereszelve
  • 1 bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 0.5 bögre tej
  • 2 nagyobb darab tojás
  • 1 púpozott evőkanál puha vaj
  • 1 mk.
  • 3 ek. barna cukor
  • 1 tk. sütőpor

A tetejére

  • 3 darab savanyú alma apróra felkockázva
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 0.3 dl. mandulalikőr
  • 2 marék dió durvára összetörve
  • 3 púpozott ek. barna cukor
  • 1 ek. méz
  • ízlés szerint fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűbors, szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

Az almát a vajon puhítsd 10 percen át kis lángon és fedő alatt, majd mehetnek hozzá a fűszerek, cukor és a likőr. Forrald össze újra 2 perc alatt, majd tedd félre a ragut. 

A diót szárazon pirítsd egy kicsit a sütőben, majd locsold meg egy kis mézzel – ez kerül majd a palacsinták és a ragu tetejére. 

A palacsinták sűrű tésztáját egy turmixban keverd krémesre, majd vajon, kis lángon süsd oldalanként 4-6 percen át. (Fontos az alacsony hőfok, másképp a külseje égett lesz, a belső része pedig még folyékony.)

Ha elkészültél, tálald a palacsintákat a raguval a tetején, és mindegyikre kanalazz egy kevés pirított, mézes diót. 

kapcsolódó Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó?
Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó?

Ahhoz képest, hogy a legolcsóbb és legdrágább termék ára között kilencszeres különbség volt, nem is álltak olyan messze egymástól.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Hétvégi palacsinta: téli, gesztenyés-narancsos palacsintatorta

Palacsintából tényleg soha nem elég, így arra gondoltunk, összedobunk egy téli hangulatú, gesztenyés-narancsosat, és nem bántuk meg.

november21., 07:32

Ricotta-citrom palacsinta – remek nyári desszert, ami hidegen is finom

Ricottával és túróval is készülhet ez a klassz palacsinta, ami még finomabb akkor, ha a krémbe egy kevés limoncello is kerül.

június25., 12:52

Triplacsokis amerikai palacsinta – akár cukormentesen is készítheted

Ha zabpehelyliszttel készül és édesítővel készült hozzávalókat választasz, akár egy alacsony glikémiás indexű fogás is lehet ebből a remek palacsintából. Ha extrém elegánsan tálalnád, frissen felvert tejszínhabot kanalazz rá, és liofilizált gyümölcsökkel szórd meg.

szeptember23., 11:24

Zsidó tojás egyszerűen – nálunk libamájjal készült

Egy isteni fogás, ami jöhet reggel, délben és este is akár. Ha te is rajongod a tojás minden formáját, ezt a remek receptet próbáld ki!

november27., 07:04

Narancsos palacsinta oreokrémmel és őszibarackkal

Ha olyan desszertet szeretnél, ami mindenkinek ismerős, mégis nagyon izgalmas és különleges, ezt a remek, kekszes, krémes és nagyon gyümölcsös verziót érdemes kipróbálnod.

november7., 09:24

Fokhagymás szerecsendiós garnéla – lila burgonyából készült hercegnőburgonyával lesz a legkülönlegesebb

Nagyon látványos és szupergyorsan elkészíthető recept, amit akár hétvégén, akár az ünnepek valahanyadik napján is összedobhatsz. Ha lila színű burgonyából csinálsz mellé pürét vagy hercegnőburgonyát, nem dolgozol vele többet, mégis egy fenszi, különleges fogásnak tűnik majd a tányéron.

november24., 07:30

Mustra