Almás amerikai palacsinta mandulalikőrös raguval és pirított, mézes dióval

Ha  a dió helyett pekándiót, a méz helyett juharszirupot használsz, a tengerentúl hangulatát is megidézheted ezzel a gyors reggelivel. Ha aznap nem szállsz autóba, egy löttyintés mandulalikőr még akár reggel is simán elfér ebben a fűszeres raguban.

Egy kis Amaretto is elfér benne.
Egy kis Amaretto is elfér benne.Ad077

Hozzávalók 3 személyre

A palacsintákhoz

  • 1 nagyobb darab alma lereszelve
  • 1 bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 0.5 bögre tej
  • 2 nagyobb darab tojás
  • 1 púpozott evőkanál puha vaj
  • 1 mk.
  • 3 ek. barna cukor
  • 1 tk. sütőpor

A tetejére

  • 3 darab savanyú alma apróra felkockázva
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 0.3 dl. mandulalikőr
  • 2 marék dió durvára összetörve
  • 3 púpozott ek. barna cukor
  • 1 ek. méz
  • ízlés szerint fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűbors, szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

Az almát a vajon puhítsd 10 percen át kis lángon és fedő alatt, majd mehetnek hozzá a fűszerek, cukor és a likőr. Forrald össze újra 2 perc alatt, majd tedd félre a ragut. 

A diót szárazon pirítsd egy kicsit a sütőben, majd locsold meg egy kis mézzel – ez kerül majd a palacsinták és a ragu tetejére. 

A palacsinták sűrű tésztáját egy turmixban keverd krémesre, majd vajon, kis lángon süsd oldalanként 4-6 percen át. (Fontos az alacsony hőfok, másképp a külseje égett lesz, a belső része pedig még folyékony.)

Ha elkészültél, tálald a palacsintákat a raguval a tetején, és mindegyikre kanalazz egy kevés pirított, mézes diót. 

kapcsolódó Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó?
Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó?

Ahhoz képest, hogy a legolcsóbb és legdrágább termék ára között kilencszeres különbség volt, nem is álltak olyan messze egymástól.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Epres-krémes palacsinta – ezt a legválogatósabbak is imádni fogják

Az epret és a főzött krémet nem lehet nem szeretni, ha pedig kezdő vagy a konyhában, akár pudinggal is készítheted ezt a remek, nyári finomságot.

2021. június27., 10:44

Spenótos-füstölt sajtos zabpalacsinta – remek reggeli, ha nem vagy épp édesszájú

Ha fetával készíted, mediterrán hangulatú fogás lesz a végeredmény, amiben egy kis adag apróra vágott olívabogyó is elfér. Nem is kell a tetejére más, csak egy kis kanál mézes vaj, vagy ha nem vagy a különlegességek rajongója, akkor egy-egy napon szárított sonkaszelet.

2021. július10., 12:52

Spenótos palacsinta tonhalkrémmel - buggyantott tojással a tetején a legfinomabb

Egy igazán extra reggeli, amiben a tonhalas réteg és a palacsinták közül nem hiányozhat egy adag olvadt mozzarella sem.

2021. július31., 12:52

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Palacsinta édesburgonyából? Egy adag sós karamellszósz lesz a legfinomabb mellette

Ha már kóstoltad az amerikai változatot, az almásat, a sósat és a fűszereset, itt az ideje, hogy az édesburgonyás változatnak is adj egy esélyt. Juharsziruppal, sós vajjal és pekándióval a legfinomabb.

2021. március26., 12:52

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Mustra