Mediterrán halragu – petrezselymes, snidlinges rizzsel a legfinomabb

Ha csak néhány perced van egy isteni, nyári különlegességre, akkor ezt a gyors ragut dobd össze! Lime-mal és csilivel még izgalmasabb. Egy-két szelet fokhagymás pirítós éppen elég mellé.

Egy szelet pirítós is elég mellé.
Egy szelet pirítós is elég mellé.Lara Hata

Hozzávalók 2 személyre

  • 35 deka bármilyen tengeri hal nagyobb darabokban
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 0.5 deci vörösbor
  • 2 nagy ek. olívaolaj
  • 1 ek. puha vaj
  • 20 deka marinált articsóka
  • 2 nagyobb darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 10 deka fekete és zöld olíva vegyesen
  • ízlés szerint só, bors, füstölt paprika, oregánó, rozmaring, bazsalikom
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 mk. barna cukor
  • 2 ek. liszt
Recept idők

Elkészítés:

A halakat forgasd egy kevés lisztbe. A forró vaj és olaj keverékén pirítsd meg a hagymákat és a halat, majd sorban add hozzá a többi szükséges alapanyagot és öntsd fel egy kevés vízzel. Adj neki 10 percet közepes lángon, és már el is készültél. 

kapcsolódó Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták
Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták

Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

február15., 06:32

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

február17., 10:36

Lehet a kelbimbó is elegáns köret a halak mellett mogyoróval, mézes öntettel és vörös áfonyával

Nem csoda, hogy sokunk szemében mumus a kelbimbó, főleg, ha párolva, egy kevés sóval tálalva vagyunk kénytelenek enni. Ebben a változatban jó sok rózsaborssal, vörös áfonyával és egy klassz öntettel már mindjárt más a helyzet.

2020. november27., 06:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

február16., 06:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

február24., 11:12

Szicíliai halfilé: vajas édesburgonyával tálalva a legfinomabb

Annyira gyors, hogy szinte hihetetlen, hogy ilyen finom lesz a végeredmény. Az már csak hab a tortán, hogy kalóriaszegény, egészséges fogás, amit az olasz konyha rajongói biztosan szeretni fognak.

2021. augusztus13., 12:52

Mustra