Nyári rizottó hallal és lime-mal – egy kis fehérbortól lesz még izgalmasabb

A rizottó készítését érdemes megtanulnod, mert parmezánnal, szarvasgombával, spárgával vagy aszalt paradicsommal ízesítve is nagyon finom lesz. Ahogy ez a halas változat is, amit nyári hangulatban, egy kis lime-mal a tetején készítettünk el.

Friss bazsalikommal a tetején még finomabb.
Friss bazsalikommal a tetején még finomabb.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 szelet lazacfilé
  • 1 darab lime leve és héja
  • 2 ek. olaj
  • 2 nagy ek. vaj
  • 1 nagy bögre rizottórizs (hagyományos, 2,5 decis)
  • 0.5 bögre fehérbor
  • 10 deka reszelt pecorino
  • 2 bögre alaplé
  • 20 deka spárga megpárolva, összevágva
  • só és zöld bors
Recept idők

Elkészítés:

A vaj felében adj néhány percet a rizsnek, majd locsold meg a borral. Ha elfőtt a leve, akkor lassan adagolva, kevergetve puhítsd meg a rizst az alaplében. Ízesítsd sóval és borssal, majd add hozzá a vaj másik felét, szórd meg a sajttal és egy kevés lime-héjjal. 

A spárgát főzd néhány percig sós és egy kis cukorral ízesített vízben, vágd össze, majd keverd a rizottóhoz. 

A lime levével és sóval ízesített halat néhány perc alatt süsd meg egy kevés olajban, majd egyben vagy felszeleteve tálald a rizottó tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek