Nyaralós hangulat ON: egyszerű nyáridéző pad thai garnélával

Könnyű és a nyaralások hangulatát idézi ez a gyors tésztaétel, amiben a legjobb, hogy bátran a saját ízlésedre formálhatod, hiszen rengetegféle zöldség és fűszer elfér benne. A mi kedvencünk egy kevés káposztát és rengeteg borsot is kapott.

Ne hagyd ki belőle a kedvenc zöldségeid.
Ne hagyd ki belőle a kedvenc zöldségeid.Fotó: enviromantic

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 deka káposzta vékony csíkokra vágva
  • 20 deka tisztított garnélafarok
  • 2 adag rizstészta leforrázva, megpuhítva
  • 2 ek. olaj
  • 3 ek. fokhagyma
  • 2 ek. halszósz
  • 4 ek. szójaszósz
  • 1 szál zöldhagyma zöldje a tetejére
  • 10 deka pirított fölgyimogyoró
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, csili
  • 5 deka mungóbabcsíra
  • 2 ek. rizsecet
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 nagy ek. mogyoróvaj
  • 0.5 darab biolime leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

A forró olajon puhítsd meg néhány perc alatt a garnélát a fokhagymával, majd add hozzá a káposztát is, és puhítsd 8-10 percen át. Ha ezzel megyvagy, mehet hozzá a tészta és a mungóbabcsíra is. A többi hozzávalóból készíts szószt a tetejére, majd melegítsd össze vele a keveréket, és a hagymával a tetején tálald. 

Csicserikeksz glutén-, tojás- és tejmentesen
Csicserikeksz glutén-, tojás- és tejmentesen

Habár a csicseriborsóról legtöbbünknek a hummusz vagy a falafel jut eszébe elsőre, nem csak sós ételek tökéletes alapanyaga. A csicseriborsós cookie-receptünk gluténmentes, tojásmentes, tejmentes, és tökéletesen illeszkedik az inzulinrezisztenciás étrendbe is.

Tovább »

Még több recept

Lehet a kelbimbó is elegáns köret a halak mellett mogyoróval, mézes öntettel és vörös áfonyával

Nem csoda, hogy sokunk szemében mumus a kelbimbó, főleg, ha párolva, egy kevés sóval tálalva vagyunk kénytelenek enni. Ebben a változatban jó sok rózsaborssal, vörös áfonyával és egy klassz öntettel már mindjárt más a helyzet.

2020. november27., 06:04

Még egy egyszerű halas tipp: lazac sütőben édesburgonyával, citrommal és bazsalikommal

Egy adag hideg avokádósalátával lesz a legfinomabb ez a sütőben készült fogás, amihez még túlságosan nagy konyhatündérnek sem kell lenned. Csak beteszed a tepsibe, és szinte magától készül el.

2020. május15., 06:04

Csirkés-gombás rizottóval nem lesz unalmas a csirkemell

Azért azt kár lenne tagadni, hogy az életmódváltás napjait nem könnyíti meg, ha a harmadik héten is ugyanaz a csirkemell kerül az asztalra rizzsel és zöldségekkel. Lehet ez az alapanyag is izgalmas, csak kell mellé egy kevés fehérbor és erdei gombák.

január21., 06:04

Menő karácsonyi street food: ünnepi halburger kapribogyós remuládmártással

Testre szabható és nagyon finom, tökéletes a két ünnep közé, amikor már senkinek nincs kedve főzni.

2019. december5., 10:52

Egyszerű csirketagine – barackkal és zöldfűszerekkel a legfinomabb

Nem muszáj a speciális főzőedényt beszerezned ehhez a klassz raguhoz, egyszerű és gyors változata akár egy hagyományos lábasban is elkészül. Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag friss zöldfűszerekkel felpimpelt párolt rizs.

január21., 06:04

Mediterrán sült hal cukkinivel és szárított paradicsommal

Nincs is jobb azoknál a fogásoknál, amik amellett, hogy finomak, még egészségesek is, és készítésük kimerül azzal, hogy egy tepsibe dobáljuk a hozzávalókat. Ezek a tepsis-halas ételek pontosan ilyenek, hoztunk is belőlük mindjárt ötöt ezen a héten!

2020. május14., 11:14

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.