Betiltották az ugatást egy kutyafuttatóban

GettyImages-1172030004

A kutyafuttatóban bevezetett extrém szabály megszegése több ezer dolláros büntetéssel is járhat a kanadai Montrealban.

A parkot kutyáikkal rendszeresen látogatókat hideg zuhanyként érte, hogy a kutyák teljesen természetes viselkedése mostantól nemcsak tiltott, hanem igencsak drága mulatság lehet. 

Ha egy kutya nem tartja be a szabályt, gazdája 500–2000 kanadai dolláros büntetéssel számolhat: ez 125–500 ezer forintnak felel meg, Nem csoda, hogy nem fogadták kitörő örömmel, hogy az ebek nem vonyíthatnak, ugathatnak vagy szűkölhetnek a park területén.

Ha már a kutyafuttatóban sem lehet ugatni, marad az otthon?
Ha már a kutyafuttatóban sem lehet ugatni, marad az otthon?Amber Aiken Photography / Getty Images Hungary

Montreal városának vezetése azzal indokolta a döntést, hogy a közelben lakók számára sok kellemetlenséget okoz a zaj, amely a parkból otthonaikba szűrődik. 

A futtatót rendszeresen látogatók szerint ez már csak azért is érthetetlen döntés, mert nagyon felelősen használják a területet, nem szokták hagyni, hogy kutyáik hosszasan zajongjanak –

ugyanakkor úgy gondolják, természetes viselkedésüket nem lehet és nem is szabad megtiltani számukra. 

Egy másik kanadai nagyváros bevezetett már hasonló intézkedést idén a kutyaugatás megfékezésére: azt a táblát később levették a kutyafuttatóból a nagy felhördülés hatására. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek