Sült fokhagymás burgonyapüré füstölt sóval

Ha szeretnéd kipróbálni a burgonyát magyaros hangulatban, süss egy nagy adag fokhagymát és azzal tedd felejthetetlenné.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 60 deka burgonya
  • ízlés szerint füstölt só, frissen tört szerecsendió
  • 1 deci tejszín
  • 2 ek. puha vaj
  • 1 kisebb fej fokhagyma
  • 1 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

Vágd félbe a fokhagymafejet, majd olajozd meg és egy alufóliában süsd készre legalább 45 perc alatt. Pürésítsd úgy, hogy maradjon egy kissé darabos, majd tedd félre. 

A burgonyát főzd meg, majd törd össze a többi szükséges hozzávalóval, végül add hozzá a fokhagymát is. 

kapcsolódó 10 nagyon tuti palacsintarecept
10 nagyon tuti palacsintarecept

Szereti a palacsintát? Mi nagyon! Vaníliás, csokis, túrós, alkoholos, sült, rakott, szuperegészséges, bűnös, sós. Bónusz: bombabiztos alaprecept.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A burgonyasaláta is lehet egészségesebb, mutatjuk, hogyan!

Ha szereted a majonézes változatot, ám mégis ritkán eszel belőle, mert túlságosan kalóriadús, cseréld az öntet felét joghurtra, és turbózd fel a salátád annyi zöldséggel, amennyivel csak lehetséges!

2020. november19., 06:24

Kóstoltad már a krémes burgonyapürét füstös aromákkal?

Csak egy kis változás, mégis hatalmas lesz a különbség. Kedvencünkből mi sosem hagyjuk ki a jó minőségű vajat, ami mellé vagy zsíros tejet, vagy egy kevés tejszínt löttyintünk. Nem ettől lesz egészséges, de sokkal finomabb a hedonista verzió.

március25., 10:44

Ezt a burgonyalevest aszalt barackkal és durvára tört dióval dobtuk fel

Jó a krumplileves a nagymama savanyú változatában, vagy krémlevesként baconkockákkal, gombával, vagy zölségcsipsszel, de ebben az őszi változatban is remek, ráadásul költséghatékony fogás.

2020. november14., 06:04

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

szeptember21., 12:52

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Citromos lazac vajban sült, zsályás gnocchival

Egy nagy halom gnocchi akár frissen is összedobható egy kis burgonyából és lisztből, de akár tökös és édesburgonyás változatban is kipróbálhatod az olasz hangulatú nudlikat. Paradicsomos szószban, de egyszerűen, vajban sütve is tökéletes. Már mutatjuk is, hogyan lesz belőle lazaccal egy remek, gyors, mediterrán hangulatú vacsora.

szeptember20., 12:52

Mustra