![Már csak a máz hiányzik róla.](https://kep.index.hu/1/0/3639/36390/363908/36390875_2780775_dfe443d1790a2c94a9da0ca8742ba2e8_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
A mázhoz
- 0.5 bögre ketchup
- 2 ek. méz
- ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, cayenne-bors
- 1 ek. fehérborecet
- 3 ek. szójaszósz
- 2 ek. Worchester-szósz
- 1 kis csokor petrezselyem apróra vágva
A húshoz
- 4 darab pulykaszárnytő
- ízlés szerint só, bors, fokhagyma, paprika
- 4 ek. olaj
- 1 nagy ek. puha vaj
Elkészítés:
Fűszerezd és olajozd-vajazd be a húsokat, majd egy sütőzacskóban 70 perc alatt puhítsd meg. Ezek után már a zsacskó nélkül magas hőfokon piríts rá néhány percet minden oldalán, és már el is készült. Közben a máz hozzávalóit dolgozd össze alaposan, és kend meg vele a megsült húsokat.
![Ezzel elkerül a kajakóma: ciderrel sült pulyka, gyömbéres, mézes gyümölcskörettel](https://kep.index.hu/1/0/3052/30528/305289/30528973_2343875_96d949e45ea01c34d49484a7d65ad29b_wm.jpg)
Csak egy cidert vettél pluszban és talán egy zacskó gyömbért, és készítettél valami nagyon különlegeset akár az ünnepekre, akár egy hétvégi vacsorára.
Tovább olvasom