Majonézes káposztasalátával szeretjük a legjobban ezeket a csípős pulykaszárnyakat

Ha szereted a sovány pulykahúst, készítsd el mézes-csípős változatban! Ha megvagy vele, akár mázat is készíthetsz hozzá szójaszósszal, gyömbérrel, csilivel, ketchuppal és néhány kanál olívaolajjal.

Már csak a máz hiányzik róla.
Már csak a máz hiányzik róla.skhoward

Hozzávalók 2 személyre

A mázhoz

  • 0.5 bögre ketchup
  • 2 ek. méz
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, cayenne-bors
  • 1 ek. fehérborecet
  • 3 ek. szójaszósz
  • 2 ek. Worchester-szósz
  • 1 kis csokor petrezselyem apróra vágva

A húshoz

  • 4 darab pulykaszárnytő
  • ízlés szerint só, bors, fokhagyma, paprika
  • 4 ek. olaj
  • 1 nagy ek. puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd és olajozd-vajazd be a húsokat, majd egy sütőzacskóban 70 perc alatt puhítsd meg. Ezek után már a zsacskó nélkül magas hőfokon piríts rá néhány percet minden oldalán, és már el is készült. Közben a máz hozzávalóit dolgozd össze alaposan, és kend meg vele a megsült húsokat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek