Még egy pulykás menőség: Pulykakebab vörösáfonyás rizzsel és citrusos-fokhagymás majonézzel

Ez a szuper fogás egy kis nyári hangulatot hoz a téli hétköznapokba, ráadásul ünnepi ételként is megállja a helyét.

Ez a csomó különleges fűszer nagyon egzotikus fogást varázsol az egyszerű darált pulykahúsból. Mellette a krémes-gyümölcsös és mandulás rizs tökéletes kísérő, ahogy egy adag citrusos majonéz is, a friss zöldfűszerekkel. 

Egy kis kebabot, valaki?
Egy kis kebabot, valaki?Fotó: hiphotos35

Hozzávalók 2 személyre:

A pulykához

  • 40 deka darált pulykahús
  • ízlés szerint fokhagyma, koriander, kardamom, fahéj, só és bors

A körethez

  • 2 bögre főtt rizs
  • 1 evőkanál vaj
  • 15 deka sajtkrém (akár ízesített is lehet)
  • 1 kisebb csésze aszalt vörösáfonya
  • 2 evőkanál pirított mandulaszeletek (elhagyható)
  • ízlés szerint só és fehér bors

A majonézhez

  • 1,5 deci majonéz
  • 1 evőkanál snidling, apróra vágva
  • fél biocitrom héja
  • fél biolime héja
  • néhány csepp lime-lé
  • ízlés szerint só, fehér bors és fokhagymapor
  • 1 teáskanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A kebab hozzávalóit dolgozd össze és formázz belőle a nyársakra hosszúkás fasírtokat. Süsd meg őket grillen, vagy egy kevés olajon néhány perc alatt, figyelve arra, hogy minden oldaluk szép, aranybarna legyen. A főtt rizst keverd el a tejszínes sajtkrémmel és egy kanál vajjal, majd mehet hozzá az áfonya és egy adag só meg fehér bors.

Ezek után dolgozd össze a majonéz összetevőit és tálald hidegen a meleg, fűszeres kebabok és a langyos rizs mellé. Tálaláskor mehet a rizsre a kicsit megsózott, frissen pirított mandula is. 

Ehhez az indonéz fogáshoz minden van a hűtőben: csilis pulykamell zöldségekkel
Ehhez az indonéz fogáshoz minden van a hűtőben: csilis pulykamell zöldségekkel

Ez az étel jó példa arra, hogy miért érdemes körülnézni a konyhában a ritkán használt fűszerek között.

Tovább »

Még több recept

Ezzel elkerül a kajakóma: ciderrel sült pulyka, gyömbéres, mézes gyümölcskörettel

Csak egy cidert vettél pluszban és talán egy zacskó gyömbért, és készítettél valami nagyon különlegeset akár az ünnepekre, akár egy hétvégi vacsorára.

december6., 11:00

Adj ajándékba egy kis jókedvet! Forrócsoki-kockák, személyre szabva

Egy jó kis forró csoki szuper egész télen, főleg, ha ilyen cuki, kockákba csomagolt verzióban kapja az ember, és nincs más dolga, csak forró tejet melegíteni hozzá.

december11., 10:44

Ajándék felnőtteknek: Karácsonyi konyakos-szegfűszeges szilvacsatni

Húsok mellé, gyümölcsköretek ízesítésére, de egy egyszerű vajas pirítóson is imádjuk ezt karácsonyi hangulatú, kicsit forraltbor-ízű csatnit.

december10., 11:20

Mindenki imádni fogja: Home made fűszerolajak

Salátákra, pizzaszószba, zöldségköretekhez és frissen főtt házi tészták tetejére is tökéletesek ezek az aromás ízesítők.

december11., 12:04

Házi levendulás méz – az édesszájúak imádni fogják!

Mehet a teába, vajas kenyérre, sajttortára, és persze sajtok és egy pohár bor mellett is elfér egy-egy csepp, vagy egy különleges melange-ot is készíthetsz belőle.

december9., 09:24

Egy kis velőt valaki? Velővel töltött karaj, mazsolás, fehérboros szőlőraguval

A velős pirítós óta tudjuk, hogy a velő tényleg a legegyszerűbb ételeket is feldobja, de ha ez nem lenne elég, készítettünk mellé egy nagy adag fehérboros, mazsolás ragut is.

december6., 09:24

Mustra