Még egy pulykás menőség: Pulykakebab vörösáfonyás rizzsel és citrusos-fokhagymás majonézzel

Ez a szuper fogás egy kis nyári hangulatot hoz a téli hétköznapokba, ráadásul ünnepi ételként is megállja a helyét.

Ez a csomó különleges fűszer nagyon egzotikus fogást varázsol az egyszerű darált pulykahúsból. Mellette a krémes-gyümölcsös és mandulás rizs tökéletes kísérő, ahogy egy adag citrusos majonéz is, a friss zöldfűszerekkel. 

Egy kis kebabot, valaki?
Egy kis kebabot, valaki?Fotó: hiphotos35

Hozzávalók 2 személyre:

A pulykához

  • 40 deka darált pulykahús
  • ízlés szerint fokhagyma, koriander, kardamom, fahéj, só és bors

A körethez

  • 2 bögre főtt rizs
  • 1 evőkanál vaj
  • 15 deka sajtkrém (akár ízesített is lehet)
  • 1 kisebb csésze aszalt vörösáfonya
  • 2 evőkanál pirított mandulaszeletek (elhagyható)
  • ízlés szerint só és fehér bors

A majonézhez

  • 1,5 deci majonéz
  • 1 evőkanál snidling, apróra vágva
  • fél biocitrom héja
  • fél biolime héja
  • néhány csepp lime-lé
  • ízlés szerint só, fehér bors és fokhagymapor
  • 1 teáskanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A kebab hozzávalóit dolgozd össze és formázz belőle a nyársakra hosszúkás fasírtokat. Süsd meg őket grillen, vagy egy kevés olajon néhány perc alatt, figyelve arra, hogy minden oldaluk szép, aranybarna legyen. A főtt rizst keverd el a tejszínes sajtkrémmel és egy kanál vajjal, majd mehet hozzá az áfonya és egy adag só meg fehér bors.

Ezek után dolgozd össze a majonéz összetevőit és tálald hidegen a meleg, fűszeres kebabok és a langyos rizs mellé. Tálaláskor mehet a rizsre a kicsit megsózott, frissen pirított mandula is. 

Ehhez az indonéz fogáshoz minden van a hűtőben: csilis pulykamell zöldségekkel
Ehhez az indonéz fogáshoz minden van a hűtőben: csilis pulykamell zöldségekkel

Ez az étel jó példa arra, hogy miért érdemes körülnézni a konyhában a ritkán használt fűszerek között.

Tovább »

Még több recept

Új karácsonyi desszertet próbálnál ki? Íme az angol christmas pudding!

Persze, hogy nem puding, hanem egy nagyon finom, sűrű és fűszeres desszert.

2019. december20., 09:20

Idézd meg a nyarat egy tányér grillezett csirkekebabbal!

Már csak egy adag friss petrezselyemmel és citrommal elkevert fűszeres kuszkusz kell ahhoz, hogy egy klassz, arab hangulatú, mégis nagyon könnyű fogást tálalj ebédre vagy vacsorára.

február13., 15:39

Ír krémlikőrös torta kávés piskótával – ennél elegánsabb desszert az ünnepekre sem kell

A kesernyés kávé nagyon jól kihoz minden csokoládés ízt, és remek társa az édes krémeknek is. A sok hagyományos édesség között ez a különleges, likőrös lesz a király.

2019. december17., 12:01

Egyszerű, ünnepi vendégváró: parmezános sajtgolyók snidlingbundában

Szeretjük, mert egy kicsit izgalmasabb, mint néhány szelet keksz és sós mogyoró, mégis hamar elkészül, és azok a vendégek is örülnek majd neki, akik nem rajongói az édes vendégváró falatkáknak.

2019. december17., 11:20

Ananászos teriyaki csirke – ha már unod rántva, készítsd izgalmasan!

Rántva még mindig szeretjük a csirkecombokat, de van, amikor annál rövidebb idő alatt készítenénk egy gazdag csirkés vacsorát. Olyankor ugrik be ez a kissé ezgotikus hangulatú, ananászos változat.

augusztus15., 06:04

Gyors nyári egytálétel csicseriborsóval, köménnyel és chorizóval

Ha marad belőle egy kevés, másnap tortillalapokba töltve tökéletes munkahelyi ebéddé varázsolható egy nagy adag salátakeverékkel és petrezselymes tejföllel.

augusztus14., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.