Kéksajtrajongók, figyelem! Pulyka almás-kéksajtos szósszal, rózsaborsos gnocchival

Nem mindenki szereti a kéksajtot, de aki igen, az majdnem biztos, hogy nagy rajongója. Nekik hoztunk egy szuper kéksajtos-almás pulykasültet, ami frissen pirított dióval és ezzel az egyszerű, rózsaborsos körettel azért elég elegáns kis lakoma lesz.

Az egész mellé elég egy adag gnocchi vagy burgonyapüré, amit sóval és durvára őrölt rózsaborssal szórhatsz meg. Ez a pofonegyszerű, de különleges köret tökéletes kísérője lesz a krémes-kéksajtos húsnak.

Ez egy kicsit megpirult a sütőben.
Ez egy kicsit megpirult a sütőben.zoranm

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka pulykamellfilé
  • 15 deka rokfort, gorgonzola vagy stilton sajt
  • 1.5 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors és fokhagymapor
  • 4 kisebb alma, felkockázva
  • 2 evőkanál olaj és vaj a sütéshez
  • 1 csésze pirított dió a tetejére
Recept idők

Vágd csíkokra a pulykát és fűszerezd be sóval, borssal és fokhagymaporral. Hevítsd fel a zsiradékot, és ha már forró, dobd bele a pulykacsíkokat, majd 3-4 perc után mehet mellé az apró kockákra vágott alma is. Hagyd puhulni fedő alatt 10 percig a keveréket, majd morzsold alá a sajtot és öntsd hozzá a másfél deci tejszínt. Adj még neki két percet, hogy a sajt elolvadjon és el is készültél.

Amikor egy kicsit kihűlt, sózd és borsozd a keveréket, ha szükséges, aztán szórd meg a pirított dióval. Az így elkészült ragut tálald frissen főtt, rózsaborssal megszórt gnocchi mellett, de akár (házi) tésztával is kínálhatod.

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Süss pulykát édesburgonyaágyon egy kevés rozmaringgal, majoránnával és sok fokhagymával!

Ki ne szeretné az édesburgonyát, mi is imádjuk. Még jobb, ha úgy készül el, hogy nincs túl sok munkánk vele. Ez a recept is ilyen, amit mi rengeteg édesre sült fokhagymával szeretünk a legjobban.

2021. január30., 06:04

Kéksajtos pizza mozzarellával és sült fokhagymával – friss rukkolával a tetején tálald

Ha van a fagyasztóban egy nagy adag pizzatészta, készítsd ezúttal kéksajttal és sült fokhagymával ezt a finomságot. Tálald rukkolával és napon szárított sonkával a tetején.

2021. július15., 10:24

Sült zöldségek kéksajtos öntettel

A kéksajt a grillezett cukkinivel és friss almával remek ebben a joghurtos szószban, és ha a fűszereket sem hagynád ki belőle, tárkonyt vagy kaprot válassz az ízesítéséhez.

2021. június5., 10:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Vajjal sült pulykamell – ebben minden kedvenc zöldfűszered felhasználhatod

Egy kevés vaj mindegyik húsfélének jót tesz, miért lenne a pulyka kivétel? Tálald szendvicsben, főzelékek mellett vagy friss saláta tetején.

2021. június8., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek