Kéksajtrajongók, figyelem! Pulyka almás-kéksajtos szósszal, rózsaborsos gnocchival

Nem mindenki szereti a kéksajtot, de aki igen, az majdnem biztos, hogy nagy rajongója. Nekik hoztunk egy szuper kéksajtos-almás pulykasültet, ami frissen pirított dióval és ezzel az egyszerű, rózsaborsos körettel azért elég elegáns kis lakoma lesz.

Az egész mellé elég egy adag gnocchi vagy burgonyapüré, amit sóval és durvára őrölt rózsaborssal szórhatsz meg. Ez a pofonegyszerű, de különleges köret tökéletes kísérője lesz a krémes-kéksajtos húsnak.

Ez egy kicsit megpirult a sütőben.
Ez egy kicsit megpirult a sütőben.Fotó: zoranm

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka pulykamellfilé
  • 15 deka rokfort, gorgonzola vagy stilton sajt
  • 1.5 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors és fokhagymapor
  • 4 kisebb alma, felkockázva
  • 2 evőkanál olaj és vaj a sütéshez
  • 1 csésze pirított dió a tetejére
Recept idők

Vágd csíkokra a pulykát és fűszerezd be sóval, borssal és fokhagymaporral. Hevítsd fel a zsiradékot, és ha már forró, dobd bele a pulykacsíkokat, majd 3-4 perc után mehet mellé az apró kockákra vágott alma is. Hagyd puhulni fedő alatt 10 percig a keveréket, majd morzsold alá a sajtot és öntsd hozzá a másfél deci tejszínt. Adj még neki két percet, hogy a sajt elolvadjon és el is készültél.

Amikor egy kicsit kihűlt, sózd és borsozd a keveréket, ha szükséges, aztán szórd meg a pirított dióval. Az így elkészült ragut tálald frissen főtt, rózsaborssal megszórt gnocchi mellett, de akár (házi) tésztával is kínálhatod.

A körte mindenféle kéksajttal finom, de igazi koronája a valódi Roquefort. Nem olcsó sajt, kilója közel tízezer forint, de nem is az a fajta, amiből húsz dekát reszelek a melegszendvics tetejére.

Tovább »

Még több recept

Fűszeresen, aszalt gyümölcsökkel készült nálunk ez az ünnepi sajtkrém

Ha egy klassz előételt vagy izgalmas vendégvárót készítenél a ünnepekre, próbáld ki ezt a sajtos mártogatóst, ami akkor a legfinomabb, ha pirított fenyőmaggal tálalod.

november25., 06:24

Gyors előételt keresel? Pimpeld ezt a halloumi-narancs salátát mézeskalácsfűszerekkel!

Nem kötelező a karácsony napjain nehéz ételeket készítened, könnyen lehet ünnepi hangulatú egy-egy klassz halas fogás is egy fűszeres-narancsos salátával.

november29., 06:04

Úszd meg az ünnepi desszertet: poharas mézeskalács-tiramisu

Nem kell túl sok időt töltened a konyhában egy-egy klassz, ünnepi hangulatú desszertért, ezt bizonyítja ez a tiramisu is. Mi poharakban készítettük el, így sokkal szebben tálalható a végeredmény.

november27., 06:04

Próbáltad már a tőkehalat kolbászos kéregben?

Akár egy egyszerű lila hagymás burgonyasaláta is tökéletes a kolbászkéregben sült halak mellett, ha pedig a majonézes változat mellett döntesz, az ünnepi asztalon ne hagyj ki a tetejéről egy kevés szerecsendiót és csillagánizst.

november28., 06:04

Jönnek az ünnepek, ne hagyd ki a stollent

Mindig jólesik egy-egy szelet a németek püspökkenyeréből, ami jó sokáig eláll, klasszul fagyasztható, és a kimaradt reggeli után szuper tízórai lesz belőle egy szelet. Ha az ünnepek sokadik napján nincs kedved más desszertet tálalni, egy adag tejszínnel és őszibarackszeletekkel akkor is megmenti az ebédet.

november28., 06:04

Ne csak a fára jusson a habcsókból – készíts belőle ünnepi pohárdesszertet!

A ropogós habcsók mellett a puha, savanykás gyümölcsök és a tejszín tökéletes végeredményt szül. Nálunk a bogyós gyümölcsök mellé mindig kerül egy kevés rózsabors és fekete bors is, most sem történt másként.

november28., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.