A zöldhagyma zöldje, a zeller és a paradicsom klasszul feldobják ezt a salátát, amit magyaros hangulatban köménnyel, fokhagymával és paprikával készíts, mexikói változatban egy nagy adag csilivel, lime-héjjal és friss avokádóval tálalj.
Mi van akkor, ha a bűnöző és a törvény embere közt szerelem lobban?
Ha egy kevés sajtot is olvasztasz a tetejére és pirítóssal tálalod, remek vega vacsora lesz a végeredmény. A fahéjtól egy kicsit még egzotikusabb hangulata lesz, és ha szereted a csípőset, egy kevés Cayenne-csilit sem érdemes kihagynod belőle.
Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz salátát, amit tortillalapokba töltve akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre. Ha hiányzik belőle a hús, néhány szelet napon szárított sonkát érdemes kínálod mellé.
Univerzálisan felhasználhatók ezek a klassz bulgurfasírtok, amiket összedobni akkor is remek döntés, ha maradt egy nagy tányér köret ebédről, és nem szeretnéd kidobni a megmaradt adagot.
Imádjuk együtt az édes és sós ízeket, még jobb, ha az egész egy percek alatt elkészíthető, gyors kuszkuszos vacsoraként kerül az asztalra. Feta helyett kecskesajtot, friss vagy konzervbarack helyett akár aszalt változatot is választhatsz.
Ha én azt mondom, hogy Raszkolnyikov, te azt feleled, hogy...?
A juharszirup és az édesburgonya tökéletes páros, de akár egy kevés csili és lime és jól feldobja ezt a klassz fogást, ami annyira izgalmas és finom, hogy nem is kell mellé semmi más, csak egy-egy szelet natúr, grillezett csirkemell.
A gránátalma és a kukorica sokkal jobb páros, mint gondolnád, és ha úgy érzed, nem elég mellé az alaplében puhult kuszkusz, egy adag mentával és tonhallal tedd még izgalmasabbá.
Ha még nem próbáltad, év elején érdemes letesztelned ezt a marokkói hangulatú, kuszkuszos levest, ami akár nehezebb fogások előtt, akár önmagában, egy könnyű vacsoraként is tálalható.
Csak egy gyors zöldségragu, egy nagy bögre kuszkusz és izgalmas, szarvasgombás olaj, és nem egészen fél óra alatt készíthetsz gyors, életmódváltó vacsorát. Ha húst is sütnél mellé, egy-egy adag rozmaringos-fokhagymás báránysült lesz a legtökéletesebb választás.
A Netflix igazán sok jó filmmel lep meg minket idén.
Maurice Hamonneau története bizonyítja, hogy egy jó könyv emberéletet menthet.
Vannak rémes konyhai helyzetek a kibonthatatlan befőttektől az épp tegnap lejárt alapanyagokig. Ilyen a kemény vaj is – de erre itt a megoldás.
Bármelyik kezdő szakács könnyen összedobja ezt a gyors, meleg salátát, amit aztán csirke, halak és vörös húsok mellett is bevethetsz.
Egy kevés narancsszörppel készült a mellé kínált majonézes öntet, így izgalmas és gyors vacsorát dobhatsz össze alig fél óra alatt. Egy nagy szelet pirított kaláccsal érdemes tálalnod.
A tárkony és a citrom a domináns fűszerei ennek a salátának, amitől tökéletes kísérője lesz ez a fogás a legegyszerűbb grillezett halszeletnek is.
A dió és a sajt kombinációja jóllaktat, de ha ez még nem lenne elég, egy kevés sült bacont is szórunk a tetejére. Nekünk ez a tökéletes munkahelyi ebéd, ami reggel is percek alatt összedobható, a helyszínen már csak néhány pirítóskockát kell hozzákeverned.
Növényi alapú fogásokkal kalóriákat spórolhatsz, vitaminokhoz juthatsz, és még az is megeshet, hogy mindezért nem kell nyers zöldségeket rágcsálnod.
Az nyert, amelyik nem félt egy szokatlan alapanyagot is a tésztához adni.
A majonézes öntetet egy kevés téli fűszerrel dobtuk fel, és ha kipróbálod, látni fogod, hogy a mézeskalács-hangulat nemcsak a süteményeknek áll jó.
Osztrák hangulatú az egyik legnagyobb téli kedvencünk, és ha te sem ijedsz meg a különleges ízek kombinációjától, mindenképpen érdemes kipróbálnod. Nálunk csilis majonézzel a nyerő.
Akár köret is lehet belőle, de ha nem vágysz túlságosan nehéz vacsorára, ezt érdemes összedobnod egy nagy adag koktélparadicsommal és rukkolával.
Imádjuk a panzanellát, nem is szégyelljük, már csak az utána elfogyasztott, szintén olasz hangulatú vödörnyi tiramisuról kell leszokni ahhoz, hogy az újévi életmódváltás tökéletes legyen.