Grépfrútos-pisztáciás reggeli saláta – egy kanál mézzel és sópehellyel lesz igazán különleges

Akár egy reggeli bruch része is lehet ez az elegáns reggeli saláta, ami tökéletes hétvégére, amikor egy kicsit több időd van összedobni reggelire valami igazán különlegeset.

Sajtgolyókkal még tartalmasabb.
Sajtgolyókkal még tartalmasabb.Armando Rafael

Hozzávalók 2 személyre:

A salátához

  • 2 darab grépfrút megtisztítva, kockákra vágva
  • 2 marék madársaláta
  • 25 deka mozzarellagolyó
  • 2 marék pisztácia megtisztítva
  • 1 kisebb csokor friss citromfű összevágva
  • 1 darab avokádó felcsíkozva

Az öntethez

  • 1.5 deci görög joghurt
  • 0.5 darab biogrépfrút leve és héja
  • pár csepp citromlé
  • ízlés szerint só, fahéj és zöld bors
  • 1 nagy kanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Alaposan tisztísd meg a pisztáciát (nem baj, ha sózott) és a grépfrútszeleteket is. Ha az alapanyagokat előkészítetted, forgasd össze, majd tálald két tányéron. Dolgozd össze az öntet hozzávalóit, majd öntsd kisebb tálkákba, és tálald a saláta mellett. Ha van otthon sópehely, abból is szórj egy keveset a tetejére. 

kapcsolódó Ha nem megy a jó reggeli rutin, nem biztos, hogy erőltetni kell
Ha nem megy a jó reggeli rutin, nem biztos, hogy erőltetni kell

Van, aki korán reggel adja meg magának a szükséges énidejét, de erre nem mindenki képes.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Parmezános-baconös rizottó cukkinivel: isteni fogás, ami után alig kell mosogatnod

A rizottó annyiban szakácsbarát fogás, hogy cserébe azért, hogy folyamatosan kevergetned kell, mert csak akkor lesz igazán krémes, rengetegféleképpen variálható és egyetlen nagyobb serpenyőben elkészül, így a mosogatás is gyorsan megvan utána.

október26., 11:24

Nyári tésztasaláta – ezzel kezdőként sem tévedhetsz

Nincs is jobb nyáron azoknál a fogásoknál, amikből egy nagy adaghoz maximum egy kis tésztát kell főznünk, még jobb, ha az összes, fagyasztóban és hűtőben várakozó zöldség felhasználható bele. Ez a saláta pont ilyen, ráadásul langyosan és jéghidegen is finom.

augusztus7., 12:52

Csípős csicseriborsós ragu petrezselyemmel

Ez a remek ragu akár köretként, de vegetáriánus vendégeknek főételként is tálalható egy nagy adag párolt rizs tetején.

augusztus19., 10:24

Füstös padlizsán-dió saláta gránátalmával

Még egy padlizsános salátarecept, amiből nem érdemes kihagynod a mozzarellagolyókat és a pirított kenyérkockát sem, amikre ha fűszervaj is kerül a pirítás előtt, akkor biztosan elég tartalmas lesz a fogás.

augusztus21., 12:52

Tripla paradicsomos, olasz kuszkuszsaláta – ha szereted az olasz konyhát, ezt érdemes kipróbálnod

Ha szereted az olasz konyhát, de egy kicsit egészségesebb formában fogyasztanád a remek ízeit, ezt a salátát neked találták ki. Semmi sem hiányzik belőle, amitől az olasz ételek finomak, de akad benne egy nagy adag friss zöldség, aminek az immunrendszered is örülni fog.

augusztus8., 12:52

Csak dobd a serpenyőbe: sertésszűz magyarosan

Remek dolog a konyhában időt tölteni a különlegesebbnél különlegesebb fogásokkal, főleg akkor, ha bőven van belőle. Ha pedig nincs, csak dobd a serpenyőbe a remek alapanyagokat, majd egy kis kuszkusszal itasd fel a levét, így a hús mellett a köret is egyetlen tálban elkészül.

október27., 09:20

Mustra