Kecskesajttal és aszalt paradicsommal a legfinomabb a reggeli omlett

Szezonban ne hagyd ki belőle a friss paradicsomokat, bazsalikomleveleket és egy nagy marék rukkolát sem.

A rukkola is jól illik bele.
A rukkola is jól illik bele.Fotó: Plateresca

Hozzávalók 2 személyre:

  • 7 darab tojás enyhén felverve
  • 2 ek. vaj felolvasztva
  • 5 darab koktélparadicsom apróra vágva
  • 2 ek. balzsamecet
  • 4 darab aszalt paradicsom felkockázva
  • 5 deka kecskesajtmorzsa
  • ízlés szerint bazsalikom, só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A vaj felét add a tojáshoz, a másik felét kis lángon kezdd melegíteni. Fűszerezd a tojást, majd öntsd a vajra, és fedő alatt süsd néhány percig. Közben a paradicsomot fűszerezd, és add hozzá a balzsamecetet, majd tedd a tölteléket az omlett közepére, és hajtsd félbe. 

Ha nem megy a jó reggeli rutin, nem biztos, hogy erőltetni kell
Ha nem megy a jó reggeli rutin, nem biztos, hogy erőltetni kell

Van, aki korán reggel adja meg magának a szükséges énidejét, de erre nem mindenki képes.

Tovább »

Még több recept

Csirke citrommal és kakukkfűvel – diétás, mégis izgalmas fogás lesz a végeredmény

Ha éppen nem számolod a kalóriákat, egy nagy adag házi, gyúrt tésztát készíts mellé mascarponéval, citrommal, ricottával és egy adag pecorino sajttal a tetején.

május14., 12:52

Diétás cukkinilasagne – kétféle sajttal dobtuk fel aktuális kedvencünket

Ha már a szénhidrátokat kihagytuk, és pulykahússal készítettük ezt a finomságot, akkor a sajtokból nem engedünk. Egy nagy adag olvadt mozzarellával és parmezánnal dobtuk fel ezt a fogást – utóbbi csak akkor került rá, amikor kivettük a sütőből. Ha van otthon friss bazsalikom, azzal is szórd meg a tetejét.

május15., 10:24

Sütés nélküli lime-citrom torta – remek tavaszi édesség, ami gyorsan elkészül

Sütő helyett a zselatin végzi majd a munkát ebben a desszertben, így a meleg napokon is kényelmesen összedobhatod egy-egy grillezés vagy szülinapi buli előtt néhány órával. Ha ezt a változatot megunod, készítsd el az ananászos-kókuszlikőrrel készült verzióját is!

május9., 12:52

Karaj savanyú káposztával, jó borsosan – még egy tipp a legnépszerűbb húsféle felhasználására

Tört burgonyával vagy majonézes krumplisalátával szeretjük a legjobban tálalni ezt a fogást, ami után garantált a kajakóma. Ha elkerülnéd, snidlinggel és jó sok paradicsomból készíts mellé salátát, fehérborecettel ízesítve.

május13., 12:52

Görög töltött csirkemell – ha már unod rántva, próbáld ki mediterrán hangulatban

Ez az egyszerű fogás még finomabb lesz, ha grillezett padlizsánt tálalsz mellette fokhagymával és görög joghurttal elkeverve. Ez a saláta egyszerűen tökéletes köret minden nyári grillezéshez.

május14., 10:24

Töltött csirkemell forrólevegős sütőben? Már mutatjuk is, hogyan készítsd!

Csinálhatod aszalt szilvás-füstölt sajtos változatban, pestóval és mozzarellával töltve, de akár a mi kedvencünket is kipróbálhatod, ha valami izgalmas, csirkemelles fogást dobnál össze.

május15., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.