A fokhagymás bulgurgolyók pitában és paradicsomszósszal is finomak

Univerzálisan felhasználhatók ezek a klassz bulgurfasírtok, amiket összedobni akkor is remek döntés, ha maradt egy nagy tányér köret ebédről, és nem szeretnéd kidobni a megmaradt adagot.

Paradicsomszósszal is finom, olaszosan.
Paradicsomszósszal is finom, olaszosan.peredniankina

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 bögre bulgur
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagy szelet tejbe áztatott kalács
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, vöröshagymapor
  • 1 kisebb darab tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem vagy snidling apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára a bulgurt vízben vagy alaplében 15-20 perc alatt, közben dolgozd össze egy tumixban a többi hozzávalót. Ha ezzel megvagy, add a keverékhez a bulgurt, fűszerezd, és adj hozzá annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz ahhoz, hogy könnyen formázható fasírtalapanyag legyen a végeredmény. Adj neki fél órát a hűtőben, forgasd meg mindegyiket zsemlemorzsában, majd bő, közepesen forró olajban süsd készre a fasírtokat. Paprikával és köménnyel magyaros hangulatot adhatsz neki.

kapcsolódó Miért olyan egészséges a bulgur?
Miért olyan egészséges a bulgur?

A keleti eredetű tört búza, a bulgur az egyik legegészségesebb köretnek számít. Miért is pontosan?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tejszínes csirkemell nektarinnal – házi gyúrt tészta mellett igazán finom

Egy remek tejszínes ragu, amihez szeretünk egy-két kanál mascarponét is hozzáadni, miután elkészült. Friss citromfűvel vagy mentával teheted még izgalmasabbá.

augusztus3., 10:24

Nyári barackos zabkása, ami éjjel, a hűtőben készül el

A reggeli időnek valahogy nagyobb értéke van, mint annak, amit az ember nem rohanással tölt el, ezért szuper, ha van a hűtőben egy nagy adag barackos zabpehely, vagy akár kettő, hogy uzsonnára is maradjon egy adag egészséges fogás.

július30., 12:52

Nyári lazacburger lime-os majonézzel és uborkával

Egy kicsit különlegesebb lesz a szendvics a lime-mal és sült fokhagymával ízesített majonéztől, így nem is nagyon lesz szükség más aromás ízesítőre ebben a szendvicsben.

július30., 10:44

Csirkével és bulgurral töltött paprika – egy kevés pestóval érdemes feldobnod

Zöld és vörös pestóval is finom ez a töltött paprika, ami még tartalmasabb lesz, ha a sütés utolsó néhány percében egy-egy szelet mozzarellát is olvasztasz a tetejére.

január15., 06:04

Mediterrán halragu – petrezselymes, snidlinges rizzsel a legfinomabb

Ha csak néhány perced van egy isteni, nyári különlegességre, akkor ezt a gyors ragut dobd össze! Lime-mal és csilivel még izgalmasabb. Egy-két szelet fokhagymás pirítós éppen elég mellé.

augusztus1., 11:24

Bulgur padlizsánnal, erdei gombákkal és kecskesajttal

Ha szereted a bulgurt, érdemes feldobnod egy nagy adag grillezett padlizsánnal és aromás erdei gombákkal, így menő köretet vagy remek vega főételt tudsz összedobni.

2020. július26., 06:04

Mustra