Ez a gyors töltött krumpli segít, ha egy kicsit kevesebb húst ennél

Édesburgonyából és hagyományosból is nagyon szeretjük ezt a fogást, amit nálunk egy kis adag sült bacon és aromás kéksajt dob fel.

Friss zöldhagyma is kerülhet a tetejére.
Friss zöldhagyma is kerülhet a tetejére.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 nagyobb darab burgonya
  • 1 tk. vaj
  • 15 deka natúr krémsajt
  • 5 deka kéksajt
  • 10 deka mozzarella felszeletelve
  • só, bors, tárkony és egy csipet barna cukor
  • 2 szál zöldhagyma zöldje apróra vágva
  • 7 deka baconkocka
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg egészben a burgonyákat, majd vágd félbe mindegyiket, kicsit kapargasd ki a közepét, és kend meg egy kevés vajjal. Süsd meg a baconkockákat. A kikapart burgonyákat dolgozd el a mozzarellán kívül az összes alapanyaggal, és töltsd meg a keverékkel a zöldségeket. Végül a forró sütőben pirítsd a tetejére mozzarellát. 

kapcsolódó 7 laktató, gazdag leves vacsorára
7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

október24., 09:24

Kedvenc őszi desszertünk receptje: Rákóczi-túrós pohárkrém

Szeretjük mi a hagyományos Rákóczi-túróst is, az egyetlen baj vele, hogy rá kell szánni néhány órát a hétvégéből, aztán pedig addig malmozni, amíg kihűl. Ha van annyi időd, dobd össze az eredetit, ha pedig az ízeit szeretnéd érezni, ezt a szupergyors alternatívát készítsd el! Ősszel egy kis tökpüré is feldobhatja a lekváros réteget, nemcsak finomabb, de egészségesebb is lesz tőle a desszerted.

október24., 14:04

Gyors vacsoratipp: spenótos-füstölt sajtos melegszendvics baconkockákkal

A sajtos, baconös alap remek minden zöldség mellett, így bátran pakold meg a szendvics tetejét, uborkával, csírákkal, zellerrel, vagy bármelyik más kedvenceddel. Egyedül arra kell figyelned, hogy a zöldségekkel már ne melegítsd, épp az olvadt sajt, forró bacon és a ropogós, hideg falatok kontrasztja a legfinomabb benne.

október21., 09:24

Ez a toszkán fehérbabos leves pillanatok alatt elkészülő, igazi mediterrán finomság

Lassan érkeznek a hűvösebb esték, de mi felkészülten várjuk mindegyiket egy-két olyan fogással, amik a nyaralás hangulatát idézik meg.

augusztus17., 12:52

Gyors karfiolleves füstölt sajttal: egyszerű recept vacsorára

Egyik kedvenc alapanyagunk a karfiol, a fülstölt sajtot pedig azért szeretjük, mert bármelyik unalmas forgásból azonnal abbahagyhatatlan lesz, ha egy adagot rászórunk. Legyen szó párolt zöldségről, frissen kifőtt tésztáról vagy grillezett csirkemellről, egy indokolatlan adag alpesi füstölt azonnal tízpontossá varázsolja.

október16., 06:24

Ez a szilvás-forralt boros desszert garantáltan feldobja az őszi napokat

Tudtad, hogy a forralt bor aromái akár szószokban és süteményekben is nagyon finomak tudnak lenni? Ha nem tudtad, fogadj el tőlünk egy tippet egy gyors sütire, amibe akár a házibuliból maradt forralt bor maradékát is felhasználhatod.

október20., 15:52

Mustra