Ez a klassz barna sörös-gombás ragu a reggeli pirítósod tetején is finom lesz

Nem kell hozzá más, csak egy nagy szelet pirított, kovásszal készült kenyér, egy nagy adag natúr sajtkrém és ez a finom gombás ragu, amivel gyors, vega, gyomorkímélő reggelit készíthetsz az új év első napjain. Vagy máskor.

Akár alá is kerülhet egy adag krémsajt.
Akár alá is kerülhet egy adag krémsajt.Fotó: Alexandra Turkina

Hozzávalók:

  • 1 bögre erdeigomba-keverék
  • 1 tk. vaj
  • ízlés szerint só, rózsabors, majoránna
  • 2 ek. mascarpone
  • 1 ek. natúr krémsajt
  • 1 kk. mustár
  • 0.5 kisebb darab vöröshagyma apróra vágva
  • 1 ek. olaj
  • 4 ek. rozskenyér
  • 0.5 deci barna sör
  • 0.5 darab reszelt mozzarella
  • 1 tk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a gombát és a sört. 10 perc után mehet hozzá a mascarpone és a krémsajt, majd fűszerezd és add hozzá a sajtot. Oszd el a kenyereken a ragut, majd 5-10 perc alatt pirítsd a szeletekre a forró sütőben. 

Na most akkor meg kell mosni a gombát, vagy sem?
Na most akkor meg kell mosni a gombát, vagy sem?

Régi hiedelem, hogy ha megmossuk a gombát, rengeteg vizet szív magába, összeszottyad, és az ízéből is veszít. Igaz ez?

Tovább »

Még több recept

A grillezett sajtokat ezzel a kalóriaszegény gombasalátával szeretjük a legjobban

Egy-egy szelet sós halloumi mellett nagyon finom a grillezett nektarin, de ha nem vagy éppen az édes-sós kombinációk rajongója, próbáld ki ezzel az egyszerű, gombás körettel, amiben alig van kalória, mégis klasszul eltelít.

február14., 06:00

Készíts tejfölös pizzát erdei gombákkal és sajttal

Nagyon egyszerű, mégis gyakran választjuk, ha épp olyasmit ennénk, ami a pizza és a langalló között van félúton.

február14., 06:00

A hagyományos zakuszka erdei gombákkal még finomabb

A gombás zakuszkánál legtöbbször a padlizsán vagy a bab helyett előre megfőzött vagy nyers, ledarált gombát használnak. Az extra hozzávaló lehet csiperke, rókagomba és erdeigomba-keverék is, ami még finomabb, ha egy kevés murok, vagyis sárgarépa is kerül mellé.

2020. augusztus21., 06:04

Töltsd meg a paradicsomokat fűszeres kuszkusszal – köretként és vega fogásként is szeretni fogod

Gyors, mediterrán hangulatú, ami vegaként klasszul laktat, ha pedig húsevőknek tálalod, izgalmas köret lesz belőle. Egy adag oregánóval, olívával és friss kecskesajttal a legfinomabb.

február26., 06:04

A bográcsos egyik legfinomabb változata: vörösboros pörkölt vargányával

Vaddisznóból, sertésből és marhából is készülhet ez a klassz fogás, aminek a titka a vörösbor mellett az, hogy elég időt adjunk neki a tűzön.

2020. július19., 06:00

Ezek a klassz lazacfasírtok hamburgerben és paradicsomos tészta mellett is tökéletesek

Kedvencünk egy adag házi tészta tetején, amihez paradicsomszószt készítünk, majd fekete olívával és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

február28., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.