Hozzávalók 2 személyre
- 40 deka főtt csicseriborsó
- 2 deci alaplé
- 2 ek. paradicsompüré
- 2 ek. mascarpone
- 2 db hámozott paradicsom felkockázva
- 8 deka aszalt paradicsom összevágva
- 2 ek. fekete olíva
- ízlés szerint só, bors, oregánó, fahéj
- 1 tk. barna cukor
- 1 ek. Worchester-szósz
- 1 nagyobb szál pasztinák felkockázva
Elkészítés:
Puhítsd meg a pasztinákot az alaplében, majd forralj össze minden hozzávalót a mascarpone nélkül. 5-10 perc után vedd le a tűzről, és add hozzá a tejszínes krémsajtot is. Ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal, majd friss bazsalikommal, snidlinggel tálald.
Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak.
Tovább olvasom