Fahéjas, paradicsomos csicseriborsó-ragu – ha ünnepek után könnyű ételekben gondolkodsz

Készíts mellé grillezett padlizsánt vagy sült paprikát, tedd fokhagymás marinádba, és tálalj mellé spenótos gnocchit egy kevés parmezánnal, így ezerféle egészséges íz lesz a tányérodon.

Burgonyával is felturbózhatod.
Burgonyával is felturbózhatod.Fotó: from_my_point_of_view

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka főtt csicseriborsó
  • 2 deci alaplé
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 2 ek. mascarpone
  • 2 db hámozott paradicsom felkockázva
  • 8 deka aszalt paradicsom összevágva
  • 2 ek. fekete olíva
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, fahéj
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 ek. Worchester-szósz
  • 1 nagyobb szál pasztinák felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a  pasztinákot az alaplében, majd forralj össze minden hozzávalót a mascarpone nélkül. 5-10 perc után vedd le a tűzről, és add hozzá a tejszínes krémsajtot is. Ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal, majd friss bazsalikommal, snidlinggel tálald. 

A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!
A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!

Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak.

Tovább »

Még több recept

Ez itt a gyuvecs, te pedig biztosan ismered, ha ettél már lecsót rizzsel vagy burgonyával

A gyuvecs nem más, mint a Balkán egyik legfinomabb húsos-zöldséges egytálétele, ami egy elkészítéséhez használt cseréptálról kapta a nevét.

2020. július30., 06:04

Mézes téli saláta – langyosan, sok zöldséggel a legfinomabb

Egy kevés mézzel és lime-mal adunk különleges hangulatot ennek a téli salátának, ami nálunk egy kevés szerecsendiót és fahéjat is kapott a tetejére a különleges téli hangulatért. Ha neked ez már sok a jóból, sült fokhagymával és köménnyel ízesítsd.

január22., 06:04

Indiai melegszendvics – egy kanál hideg joghurttal a tetején a legfinomabb

Jó fűszeresen és csípősen lesz a legjobb ez a különleges melegszendvics, amihez nem kell sokat főznöd, csak egy gyors indiai ragut összedobni és néhány percet adni neki a sütőben. Vega változatban hús helyett főtt lencsével készítsd.

január24., 06:04

Háromborsos, tejszínes bélszínragu – nem is kell ennél több egy adag házi tészta tetejére

Jó borsosan, egy nagy adag tejszínnel készült nálunk ez a pofonegyszerű fogás.

2020. július23., 06:04

Ezt a zöldséges-fűszerescsirke fajitast percek alatt összedobod

Akár a munkahelyeden is remek ebéd lesz ebből a fajitasból, és még a mikrónál sem kell majd sorban állnod, mert ez a fogás hidegen is éppen olyan finom, mint frissen. Nálunk sok fűszerrel és rengeteg ropogós zöldséggel a nyerő.

január22., 06:04

Készíts gazdag spanyol ragut csirkéből és chorizóból!

A gyors raguk mindig megmentik az embert, amikor éppen kopog a szeme valamikor a nap végén egy egész napos munka után. Ez a csirkés-kolbászos változat gyorsan elkészül, nem is kell hozzá más, csak egy kevés friss zöldség és néhány tortillalap.

2020. november6., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.