Ha valami különleges előételt vagy snacket készítenél, ezt a chorizotapast próbáld ki!

Ez a tapas klasszul kihasználja a chorizo füstös ízét. Csak egy kevés kenyérre, néhány szelet Manchego sajtra és egy pohár vörösborra van szükséged a tökéletes végeredményhez.

Addig főzd, amíg a bor elpárolog.
Addig főzd, amíg a bor elpárolog.Fotó: Joff Lee

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 csokor medvehagyma apróra vágva (újhagymával is helyettesítheted)
  • 30 deka chorizo
  • 2 darab babérlevél
  • 200 ml vörösbor
  • 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Melegíts egy serpenyőt közepesen forróra, add hozzá az olívaolajat, a hagymát és a fokhagymát, és 2-3 percig süsd, vagy amíg megpuhul. Add hozzá a chorizót, és pirítsd 1-2 percig. Add hozzá a babérleveleket és a vörösbort, és addig főzd, amíg a bor mennyisége nem csökken annyira, hogy bevonja a chorizót.

10 étel amit ne hagyj ki, ha Spanyolországban nyaralsz
10 étel amit ne hagyj ki, ha Spanyolországban nyaralsz

Kell borravalót adni? Tényleg este tízkor vacsoráznak a spanyolok? Honnan ismerheted fel a jó paellát?

Tovább »

Még több recept

Pont elég vacsorára: sárgaborsó-krémleves kolbászmorzsával

A sárgaborsó lassan szívódik fel, és nem hirtelen emeli meg a vércukorszintet, ezzel teltségérzetet biztosít, és szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében is. Ebben a magyaros levesben ráadásul menzahangulata sincs.

2020. március25., 06:04

Jöhet egy gyors spagetti chorizóval, paprikával és zöldfűszerekkel?

Csak főzd meg a spagettit, süss egy kevés chorizót, válassz egy rakás fűszert és dobd fel egy nagy adag reszelt sajttal, és máris kész ez a klassz tésztaétel, ami izgalmasabb, mint a megszokott bolognai, és legalább ugyanolyan finom.

2020. október3., 06:12

Ha csak egy kevés kolbász van otthon, ebbe a pogácsába érdemes felhasználnod

A maradék kolbászcsücsök remek egy rántottában, akár egy magyaros tésztaétel egyik alapanyagaként, de érdemes a pogácsákban is esélyt adnod neki, mert klassz, magyaros vendégvárót állíthatsz össze a segítségével.

február21., 06:04

Itt a spárga szezonja, tésztával és sajttal is próbáld ki a tavaszi zöldséget!

Csak egy gyors főzés kell neki, előtte egy roppantás, amivel a fás részeket leválasztod. Tésztával is remek a spárga, főleg akkor, ha sok tojássárgájával készítesz hozzá tésztaszószt.

április19., 12:52

Citromos-spárgás spagetti borsóval – tökéletes tavaszi fogás alig fél óra alatt

Egy igazi tavaszi fogást hoztunk, ami emmentáli sajttal és krémes mascarponéval lett még finomabb. Ha van otthon néhány gerezd sült fokhagyma, abból is adj hozzá!

április19., 10:24

Kolbászos-paprikás frittata – tökéletes hétvégi reggeli

Persze hogy magyaros hangulatban a legjobb a frittata, amihez nálunk őrölt kömény, egy kevés fokhagyma és aprított, kovásszal készült kenyér is kötelező. Medvehagymaszezonban azt sem érdemes kihagynod belőle.

március13., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.