Ez a spanyol omlett tökéletes minden hétvégi villásreggelihez

Ha egy nagyon menő brunchot készítenél, grillezz mellé csilis ananászt, kanalazz rá friss, görög joghurtot, és tálalj fel mindenkinek egy kis adag kurkumalattét is.

Ha még autentikusabban szeretnéd, burgonyát is süss a keverékbe.
Ha még autentikusabban szeretnéd, burgonyát is süss a keverékbe.Fotó: thesomegirl

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 darab napon szárított sonka felcsíkozva
  • 1 darab hagyma felaprítva
  • 0.5 darab piros kaliforniai paprika apróra vágva
  • 6 darab tojás enyhén felverve
  • 1 kis csokor finomra vágott petrezselyem
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 nagy evőkanál fekete olíva apróra vágva
  • 3 darab aszalt paradicsom apróra vágva
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

 

 

Elkészítés:

A vajban kissé puhítsd meg a hagymát néhány perc alatt. Közben apríts fel minden zöldséget, keverd a tojáshoz, és öntsd a kis lángon hevített vajra a keveréket. Ízesítsd és hagyd fedő alatt néhány percig, (majd óvatosan hajtsd félbe az omlettet). A felcsíkozott sonkaszeletekkel a tetején tálald, friss pirítóssal. Ha még autentikusabban szeretnéd, előfőzött burgonyát is süss a keverékbe. 

10 étel amit ne hagyj ki, ha Spanyolországban nyaralsz
10 étel amit ne hagyj ki, ha Spanyolországban nyaralsz

Kell borravalót adni? Tényleg este tízkor vacsoráznak a spanyolok? Honnan ismerheted fel a jó paellát?

Tovább »

Még több recept

Ezt az elegáns lazacos burgonyalevest egy kevés reszelt narancshéjjal tettük izgalmassá

Ha nem tudsz főzni, akkor is nyugodtan belekezdhetsz ebbe a levesbe, ami különleges neve ellenére egy pofonegyszerűen összedobható finomság. A narancstól izgalmas, a lazaccal nem hétköznapi leves lesz a végeredmény.

november20., 06:24

Van otthon egy nagy adag alma? Készíts belőle pitetölteléket!

Ha sikerült valahonnan egy nagyobb adag almát szerezned, vagy éppen van egy almafád, érdemes elgondolkodnod azon, mi a legjobb módja a gyümölcsök tartósításának. Ha szereted a pitét, érdemes tartósítanod a tölteléket, ami ezek után nemcsak süteményekben, de zabpehely tetején és klassz, téli turmixokban is finom.

november19., 06:24

Ez a kacsa nálunk narancsos édesburgonyapürével lett igazán ünnepi

Ha még izgalmasabb fogást varázsolnál belőle, tálald egy kevés forró, vajas mézben átforgatott főtt gesztenyével és rumos mazsolával.

november22., 06:04

Sülthagyma-leves kecskesajttal – hétköznap és ünnepekkor is bevetheted

Egy-egy egyszerű fogás előtt érdemes tálalnod ezt az aromás levest, ami akkor a legfinomabb, ha nem marad ki belőle egy kevés fehérbor sem.

november22., 06:04

Próbáltad már a pulykasültet naranccsal és csilivel?

Ha még pikánsabbá tennéd, készíts narancsszörpből, olvasztott vajjal, narancslével és narancshéjjal egy enyhén sós mázat hozzá, majd kenegesd meg vele, ha elkészült, és szórd meg kissé összetört csilipelyhekkel.

november20., 06:24

Ezt a fahéjas sült almát egy kis borssal és kurkumával pimpeltük

A sült alma diós töltelékének nagyon jó állnak a fűszerek, így ha van otthon, egy kevés kardamomot és csillagánizst sem érdemes kihagynod belőle.

november20., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.