Készíts gazdag spanyol ragut csirkéből és chorizóból!

A gyors raguk mindig megmentik az embert, amikor éppen kopog a szeme valamikor a nap végén egy egész napos munka után. Ez a csirkés-kolbászos változat gyorsan elkészül, nem is kell hozzá más, csak egy kevés friss zöldség és néhány tortillalap.

Akár nagyobb darabokban is hagyhatod a húst.
Akár nagyobb darabokban is hagyhatod a húst.Fotó: JoeGough

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 50 deka csirkecomb
  • 20 deka chorizo vagy füstölt kolbász apróra vágva
  • 2 szál zellerszár apróra vágva
  • 3 darab hámozott paradicsom
  • 2 ek. paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors és oregánó
  • 6 deka fekete olíva
  • 30 deka csicseriborsó- vagy fehérbabkozerv
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 deci spanyol vörösbor
  • 1 deci alaplé
  • 1 fej vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apróra az alapanyagokat, és a hagymát pirítsd meg a forró olajon. Ezek után süsd benne a kobászt és a húst kifehéredésig, majd néhány perc után öntsd fel a borral. 5 perc után mehet a keverékbe minden hozzávaló az olívákat kivéve, majd fedő nélkül főzd a ragut, amíg besűrűsödik. Ha már nem forró, ízesítd a keveréket, majd friss petrezselyemmel és fekete olívával a tetején tálald, és kínálj mellé egy-egy nagy szelet kovásszal készült kenyeret. 

A 9 leggyönyörűbb spanyol kisváros
A 9 leggyönyörűbb spanyol kisváros

Káprázatos fotók és utazási tippek a mediterrán hangulatú kisvárosok szerelmeseinek!

Tovább »

Még több recept

Ez a babos-céklás egytál gyors, őszi vacsora lesz

Köretként és egy kevés kecskesajttal meleg salátaként is fogyaszthatod.

október14., 06:04

Ez a kacsa nálunk narancsos édesburgonyapürével lett igazán ünnepi

Ha még izgalmasabb fogást varázsolnál belőle, tálald egy kevés forró, vajas mézben átforgatott főtt gesztenyével és rumos mazsolával.

november22., 06:04

Libamell és libamáj vaníliás sült birssel

Fő- és előételként is bevetheted ezt az ünnepi klasszikust, ami akkor a legfinomabb, ha egy pikáns rukkolasaláta is készül a vaníliás birsfalatok mellé.

november21., 06:24

Legyen a trifle most narancsos-karamellás a megszokott ízek helyett!

A megszokott, bogyós gyümölcsökkel készült trifle is tökéletes, főleg, ha egy kis rum vagy konyak is kerül a gyümölcsraguba. Ezúttal mégis narancsosan készítettük el, nem is bántuk meg. Ha nem vagy a konyhaművészet doktora, ez a desszert számodra a tökéletes megfejtés.

november26., 06:16

Füstölt paprikával és aszalt paradicsommal lesz a legfinomabb ez a padlizsános pulykaragu

Ha épp kihagynád a húst, készítsd el ezt a keleti hangulatú ragut.

július18., 06:04

Garnéla és édeskömény: különleges, mégis egyszerűen elkészíthető leves a végeredmény

Ha idén karácsony környékén a halat valami másra cserélnéd, próbáld ki ezt a levest garnélával és édesköménnyel. Tökéletes fogás az ünnepek második és harmadik napján is, amikor már semmi kedved a nehéz ételekhez.

november21., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.