Készíts gazdag spanyol ragut csirkéből és chorizóból!

A gyors raguk mindig megmentik az embert, amikor éppen kopog a szeme valamikor a nap végén egy egész napos munka után. Ez a csirkés-kolbászos változat gyorsan elkészül, nem is kell hozzá más, csak egy kevés friss zöldség és néhány tortillalap.

Akár nagyobb darabokban is hagyhatod a húst.
Akár nagyobb darabokban is hagyhatod a húst.JoeGough

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 50 deka csirkecomb
  • 20 deka chorizo vagy füstölt kolbász apróra vágva
  • 2 szál zellerszár apróra vágva
  • 3 darab hámozott paradicsom
  • 2 ek. paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors és oregánó
  • 6 deka fekete olíva
  • 30 deka csicseriborsó- vagy fehérbabkozerv
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 deci spanyol vörösbor
  • 1 deci alaplé
  • 1 fej vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apróra az alapanyagokat, és a hagymát pirítsd meg a forró olajon. Ezek után süsd benne a kobászt és a húst kifehéredésig, majd néhány perc után öntsd fel a borral. 5 perc után mehet a keverékbe minden hozzávaló az olívákat kivéve, majd fedő nélkül főzd a ragut, amíg besűrűsödik. Ha már nem forró, ízesítd a keveréket, majd friss petrezselyemmel és fekete olívával a tetején tálald, és kínálj mellé egy-egy nagy szelet kovásszal készült kenyeret. 

kapcsolódó A 9 leggyönyörűbb spanyol kisváros
A 9 leggyönyörűbb spanyol kisváros

Káprázatos fotók és utazási tippek a mediterrán hangulatú kisvárosok szerelmeseinek!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Könnyű, vega egytálétel – szójaszószos grillezett padlizsán sült rizzsel

A zöldhagyma zöldjével, friss paradicsommal és petrezselyemmel készítettük ezt a gyors fogást, ami remek akkor, ha te is egy kicsit kevesebb húst ennél, de kedveled a fűszeres, tartalmas fogásokat. Ha szereted az olvadt sajtot, abból is piríts a tetejére, miután elkészült.

május26., 10:24

Ha maradt egy kis hideg kacsasült, sárgadinnyével készíts belőle salátát!

A kacsával is remek a sárgadinnye, ahogy minden húsos és sajtos salátát remekül feldob egy-egy édeskés falat gyümölcs. Próbálhatod körtével, nektarinnal, almával – mi kihasználjuk azt, hogy szezonja van, és a sárgadinnyét vetettük be.

augusztus3., 12:52

Könnyű és különleges: tárkonyos pulykaragu szőlővel és mascarponéval

Ha idén ünnepekkor viszonylag könnyű ételekben gondolkodsz, készítsd el ezt a pulykaragut szőlővel. Fűszeres bulgur, de akár egy kevés baconnel feltuningolt barna rizs is remekül illik hozzá.

2020. december23., 06:04

Vega karácsony: tejszínes pasztinákragu szarvasgombával

A legtökéletesebb végeredményért egy adag sütőtökös gnocchit készíts mellé, forgasd meg zsályás vajban és szórd meg frissen reszelt borssal és parmezánnal.

2020. december17., 06:04

Paella tenger gyümölcseiből – egy kis sáfránytól lesz igazán szép színe

Egy igazán klasszikus nyári fogás, aminek a tetejéről nem hiányozhat néhány szelet citrom és egy nagy csokor friss petrezselyem.

augusztus1., 12:52

Ez a fehérbabos ragu nálunk pulykahússal és kissé csípősen készült

A klassz, magyaros hangulatú fogásoknak nem kell mindenképpen nehéz ételeknek lennie, ez a finom babos ragu pulykahússal és klassz lecsós alappal készült. Nálunk egy kis füstös csiliszósz is került bele, és friss bagettel tálaltuk.

2020. december30., 06:08

Mustra