Készíts gazdag spanyol ragut csirkéből és chorizóból!

A gyors raguk mindig megmentik az embert, amikor éppen kopog a szeme valamikor a nap végén egy egész napos munka után. Ez a csirkés-kolbászos változat gyorsan elkészül, nem is kell hozzá más, csak egy kevés friss zöldség és néhány tortillalap.

Akár nagyobb darabokban is hagyhatod a húst.
Akár nagyobb darabokban is hagyhatod a húst.JoeGough

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 50 deka csirkecomb
  • 20 deka chorizo vagy füstölt kolbász apróra vágva
  • 2 szál zellerszár apróra vágva
  • 3 darab hámozott paradicsom
  • 2 ek. paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors és oregánó
  • 6 deka fekete olíva
  • 30 deka csicseriborsó- vagy fehérbabkozerv
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 deci spanyol vörösbor
  • 1 deci alaplé
  • 1 fej vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apróra az alapanyagokat, és a hagymát pirítsd meg a forró olajon. Ezek után süsd benne a kobászt és a húst kifehéredésig, majd néhány perc után öntsd fel a borral. 5 perc után mehet a keverékbe minden hozzávaló az olívákat kivéve, majd fedő nélkül főzd a ragut, amíg besűrűsödik. Ha már nem forró, ízesítd a keveréket, majd friss petrezselyemmel és fekete olívával a tetején tálald, és kínálj mellé egy-egy nagy szelet kovásszal készült kenyeret. 

kapcsolódó A 9 leggyönyörűbb spanyol kisváros
A 9 leggyönyörűbb spanyol kisváros

Káprázatos fotók és utazási tippek a mediterrán hangulatú kisvárosok szerelmeseinek!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

augusztus2., 11:24

Dupla csokis cukkinimuffinok – ezen egyáltalán nem érzed majd a zöldség ízét

Az a legjobb benne, hogy remekül fog működni kedvenc cukorhelyettesítőddel is. Agavéval és édesítővel készítve is ugyanaz a remek tészta marad, csak arra vigyázz, hogy a sót és a kis adag, akár koffeinmentes kávét ne hagyd ki belőle, mert ezektől lesz igazán finom. Torta- és muffinformában megsütve is remekül sikerül majd.

október20., 11:24

Egyszerű fehérbabos ragu – chorizóval és vajas tört burgonya mellett lesz a legjobb

Ebben a gyors fogásban természetesen a chorizo akár egy kevés jó erős házi kolbásszal is helyettesíthető, úgy talán még finomabb lesz.

augusztus19., 12:12

Fahéjas, paradicsomos csicseriborsó-ragu – ha ünnepek után könnyű ételekben gondolkodsz

Készíts mellé grillezett padlizsánt vagy sült paprikát, tedd fokhagymás marinádba, és tálalj mellé spenótos gnocchit egy kevés parmezánnal, így ezerféle egészséges íz lesz a tányérodon.

2020. december30., 06:08

Görög kapros babragu – zöldségekkel, salátaként és egy nagy adag rizs tetején is megállja a helyét

Egy remekül variálható étel, ami egy kis mediterrán hangulatot a hoz a rettenetes, esős őszi estékre. Készítsd zöldségekkel, akkor talán egy nagy szelet baklava is belefér mellé.

szeptember18., 12:52

Jöhet egy klassz mexikói recept? Édesburgonya nachos csípősen

Ha te is annyira szereted az édesburgonyát, amennyire mi, itt az ideje, hogy megismert ezt a remek, tunkolós fogást. Pakolj a tetejére mindent, amit szeretsz, hívd át a barátokat és ezzel kínáld meg őket a sajtos stangli helyett!

október17., 11:24

Mustra