Készíts gazdag spanyol ragut csirkéből és chorizóból!

A gyors raguk mindig megmentik az embert, amikor éppen kopog a szeme valamikor a nap végén egy egész napos munka után. Ez a csirkés-kolbászos változat gyorsan elkészül, nem is kell hozzá más, csak egy kevés friss zöldség és néhány tortillalap.

Akár nagyobb darabokban is hagyhatod a húst.
Akár nagyobb darabokban is hagyhatod a húst.Fotó: JoeGough

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 50 deka csirkecomb
  • 20 deka chorizo vagy füstölt kolbász apróra vágva
  • 2 szál zellerszár apróra vágva
  • 3 darab hámozott paradicsom
  • 2 ek. paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors és oregánó
  • 6 deka fekete olíva
  • 30 deka csicseriborsó- vagy fehérbabkozerv
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 deci spanyol vörösbor
  • 1 deci alaplé
  • 1 fej vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apróra az alapanyagokat, és a hagymát pirítsd meg a forró olajon. Ezek után süsd benne a kobászt és a húst kifehéredésig, majd néhány perc után öntsd fel a borral. 5 perc után mehet a keverékbe minden hozzávaló az olívákat kivéve, majd fedő nélkül főzd a ragut, amíg besűrűsödik. Ha már nem forró, ízesítd a keveréket, majd friss petrezselyemmel és fekete olívával a tetején tálald, és kínálj mellé egy-egy nagy szelet kovásszal készült kenyeret. 

A 9 leggyönyörűbb spanyol kisváros
A 9 leggyönyörűbb spanyol kisváros

Káprázatos fotók és utazási tippek a mediterrán hangulatú kisvárosok szerelmeseinek!

Tovább »

Még több recept

Lila káposztával, céklával és körtével készül az egyik legfinomabb téli saláta

Sertés- és marhasült mellett is remek ez friss és egészséges köret. Csak arra kell vigyáznod, hogy a húsokat már ne fűszerezd túl, elég lesz ízesítőnek egy kevés só és frissen őrölt fekete bors.

január22., 06:04

A tenger gyümölcseit egy kevés lime és kapribogyó dobja fel ebben a raguban

Vegyesen, többféle tengeri herkentyűvel, vagy egyszerű halas, vagy garnélás változatban is készülhet ez a finomság, amibe mi egy kevés mozzarellát is reszeltünk a tökéletes állag eléréséért.

2020. július19., 06:00

Ez a spanyol omlett tökéletes minden hétvégi villásreggelihez

Ha egy nagyon menő brunchot készítenél, grillezz mellé csilis ananászt, kanalazz rá friss, görög joghurtot, és tálalj fel mindenkinek egy kis adag kurkumalattét is.

2020. november7., 06:04

Ropogós káposzta-garnéla saláta – könnyű vacsora ázsiai hangulatban

Ha te sem rajongsz az unalmas salátákért, dobd fel az egyik legegészségesebb fogást ázsiai fűszerekkel és néhány különleges alapanyaggal. Sokkal finomabb és izgalmasabb minden hozzávaló ebben az édes-csípős hangulatban.

január23., 06:04

Ez a fehérbabos ragu nálunk pulykahússal és kissé csípősen készült

A klassz, magyaros hangulatú fogásoknak nem kell mindenképpen nehéz ételeknek lennie, ez a finom babos ragu pulykahússal és klassz lecsós alappal készült. Nálunk egy kis füstös csiliszósz is került bele, és friss bagettel tálaltuk.

2020. december30., 06:08

Belefér egy klassz ragu is karácsonykor: készíts szarvasragut vörös áfonyás rizzsel

Akár még egy szelet frissen sült, házi kenyér mellett is remek ez a vörösboros, áfonyás finomság, amibe nálunk egy kevés csillagánizs és szerecsendió is került az ünnepi hangulat megteremtése érdekében.

2020. december15., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.