Őszi vitamintuning: spanyol gazpacho csípősen, ananásszal

Miért ne ehetnénk ősszel is gazpachót? Ebben a csípős, ananászos változatban ráadásul még finomabb, és akár vegánként is bátran falatozhatod.

Ananász helyett akár zöldségekkel is tálalhatod.
Ananász helyett akár zöldségekkel is tálalhatod.Diana Miller

Hozzávalók 2 személyre:

Az ananászhoz

  • 20 deka ananász felkockázva
  • 2 ek. csiliszósz
  • 2 ek. étolaj

A leveshez

  • 0.5 darab uborka
  • 0.5 darab sárga paprika
  • 1 darab kápia paprika
  • 3 darab hámozott paradicsom
  • 2 levél medvehagyma (elhagyható)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5 deka fehér kenyér
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 evőkanál sherryecet
  • só, bors és oregánó
Recept idők

Elkészítés:

A kissé beolajozott ananászt grillezd meg és locsold meg egy kevés csiliszósszal. Kockázd fel és tedd félre. A hozzávalókat egyszerűen keverd krémesre egy aprítógépben, majd ízesítsd és hűtsd legalább 20 percen át. A csípős ananászkockákkal a közepén tálald. 

kapcsolódó A 9 leggyönyörűbb spanyol kisváros
A 9 leggyönyörűbb spanyol kisváros

Káprázatos fotók és utazási tippek a mediterrán hangulatú kisvárosok szerelmeseinek!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

December van, itt az ideje, hogy megfejtsük a tökéletes mézeskalács receptjét!

Mutatjuk, hogyan nem lesz kemény, és hogyan nem dagad a hatszorosára az egyik legfinomabb téli édesség.

december7., 12:04

Még egy remek, téli leves zellerrel, mogyoróval és szarvasgombaolajjal

Ezt simán tálalhatod az ünnepi asztalon is!

november30., 09:20

Nyaralós hangulat télen: piña colada smoothie melegen

Életművészkoktél azoknak, akik nem adják fel, és ragaszkodnak ahhoz, hogy a nyár ízeit valamilyen meleg, téli édességben is szeretnék megérezni.

2019. október29., 11:20

Ebbe a csirkecurrybe tökéletes néhány falat édes ananász

A legtöbb sós, húsos raguban nagyon finom egy-egy falat édes, ropogós gyümölcs frissen vagy aszalva. Ebben a csirkés fogásban is tökéletes az ananász, amit nem is kell sokáig puhítanod, mert frissen, ropogósan a legfinomabb.

február13., 06:00

Négysajtos lasagne: ez a legfinomabb változat

Tökéletes maradékmentésre és a hűtőben árválkodó sajtcsücskök okos felhasználására.

december3., 09:24

Ananászos-paprikás csirkenyárs – mogyorós mártogatóssal és csípős káposztasalátával lesz igazán finom

A csirke bármelyik részéből készítheted ezt a fogást, ha épp mell van otthon, az is remek, és a combfilé is szuper hozzá. Ha előtte pár órát joghurtban pihennek a húsok, még finomabbak lesznek.

július24., 10:44

Mustra