Indiai ragu két nagy kedvenccel: édesburgonyával és sütőtökkel

Mindkét legfontosabb alapanyagát szeretitek, mi pedig a gyors indiai ragukat, így nincs is okunk arra, hogy a héten valamikor ne dobjunk össze egy ilyen extra gyors zöldségpörköltet.

Korianderes rizzsel a legfinomabb.
Korianderes rizzsel a legfinomabb.Fotó: haoliang

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 darab vöröshagyma apróra vágva
  • 2 kisebb darab vörös csili apróra vágva
  • 1 ek. friss gyömbér lereszelve
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, kurkuma, koriander, fahéj
  • 3.5 deci alaplé
  • 40 ml kókusztej
  • 500 g édesburgonya felkockázva
  • 1 kisebb darab sütőtök felkockázva
  • 2 ek. étolaj
  • 400 g paradicsomkonzerv felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat a csilivel aprítógépben vágd apróra. A keveréket és a fűszereket pirítsd meg a zsiradékon, majd öntsd fel a kókusztejjel, paradicsommal és az alaplével, és add hozzá a zöldségeket. Kis lángon, fedő nélkül főzd puhára, majd amikor már nem forró, ízesítsd még, ha szükséges. Korianderes rizzsel tálalva a legfinomabb. 

Indiai konyha kezdőkészlet for dummies
Indiai konyha kezdőkészlet for dummies

Indiait főzni nem nehéz, csak először meg kell pirítani a megfelelő fűszereket. Utána bármi jöhet, jó lesz.

Tovább »

Még több recept

Ez a görög karácsonyi sütemény klasszul feldobja az ünnepi menüsort

Amikor a vendégek bejglire számítanak, lepd meg őket egy adag kourabiedesszel, vagy csak készítsd el egy téli hétvégén a családnak a görög hógolyókat.

november26., 06:16

Imádjuk a vörösáfonya-szószt, és most megmutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

A tengerentúlon hálaadás és karácsony környékén is feltálalnak belőle egy adagot, és nem is teszik rosszul, mert a legegyszerűbb húsok, fasírtok, húskenyér mellett remek. Inkább az a furcsa, ha nem válik a hétköznapi fogások részévé ez a klassz, pikáns gyümölcsragu, ami akár egy adag krumplipürét és sertésszeletet különlegessé varázsol. Ha találsz friss mentát, tálaláskor abból szórj a tetejére.

november27., 06:04

Egy kis mandulalikőrrel még érdekesebb ez a lazacos-céklás főétel

Egy kevés likőr különleges aromát ad ennek a köretnek, ami akkor lesz igazán ünnepi, ha pirított mandulával a tetején tálalod. Egy kevés erdeigomba-ragut is készítesz mellé aszalt szilvával, még több izgalmas íz lesz az ünnepi tányérokon.

november26., 06:16

A mézes-füstös lazac mellé már csak egy friss salátát kell összedobnod

Akár egy csilis-parmezános házi, gyúrt tészta is klasszul illik hozzá, de egy narancsos salátával sem tévedhetsz.

november29., 06:04

Próbáltad már a tőkehalat kolbászos kéregben?

Akár egy egyszerű lila hagymás burgonyasaláta is tökéletes a kolbászkéregben sült halak mellett, ha pedig a majonézes változat mellett döntesz, az ünnepi asztalon ne hagyj ki a tetejéről egy kevés szerecsendiót és csillagánizst.

november28., 06:04

Ez itt a gyuvecs, te pedig biztosan ismered, ha ettél már lecsót rizzsel vagy burgonyával

A gyuvecs nem más, mint a Balkán egyik legfinomabb húsos-zöldséges egytálétele, ami egy elkészítéséhez használt cseréptálról kapta a nevét.

július30., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.