Az olasz konyha nem véletlenül nyer mindig, amikor arra kell szavazni, vajon melyik országban vannak a legfinomabb fogások. Nem is csoda, hiszen isteni receptjeik viszonylag kevés alapanyagból készülnek, könnyen összedobhatók, és egyszerű is nyerni a friss bazsalikommal, parmezánnal és házi paradicsomszószokkal. Most mégsem az ismert receptekből hoztunk ízelítőt, hanem a valahol már hallottam, mégsem próbáltam ki kategória finomságaiból.
Ha nem tészta, akkor rizottó! Ilyenkor, a szezonnak megfelelően sütőtökkel készítsd.
Egyszerű, mégis isteni olasz édesség ez a csokis-gyümölcsös, kevert tésztából készült torta.
A mediterrán konyhában a padlizsán az egyik legtöbbet használt zöldség: nincs ez másképp az olaszoknál sem. Erre bizonyíték ez paradicsomos-sajtos padlizsán is.
Ez a mandulás-narancsos keksz teázáshoz, kávézáshoz is nagyszerű, de karácsonyi gasztroajándék is lehet.
Klasszikus olasz édesség az amaretti. Mandulaimádók előnyben!