Tojásos sült rizs zöldségekkel – vacsorára tökéletes lesz

Ha van otthon egy kevés garnéla vagy más tengeri herkentyűk, azokkal érdemes megpakolnod a tetejét, ha pedig nincs, vegetáriánus vacsoraként is remek ez az egyszerű, tojásos-rizses főétel.

GettyImages-627794904
Fotó: Lauri Patterson

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 evőkanál olaj
  • 5 kisebb darab újhagyma apróra vágva
  • 1 kisebb darab kaliforniai paprika apróra vágva
  • 0.5 fej brokkoli kisebb rózsáira szedve
  • 300 g frissen főtt basmati rizs
  • 175 g zöldborsó
  • 1 evőkanál tojás enyhén felverve
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál pirított szezámmag
  • só és frissen őrölt bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Melegíts fel egy wokot, majd öntsd bele az olajat. Amikor forró, add hozzá az újhagymát és a pirospaprikát, és 1-2 percig kevergetve pirítsd, vagy amíg kissé megpuhul. Keverd hozzá a fokhagymát, és add hozzá a brokkolit 4 evőkanál vízzel, majd forrald fel és párold 2 percig.

Add hozzá a rizst, és 2-3 percig kevergetve süsd, vagy amíg forró nem lesz. Keverd hozzá a borsót és főzd 1 percig.

A tojásokat és a szójaszószt villával keverd össze. Add hozzá a tojáskeveréket a rizshez, és 2-3 percig keverd, majd add hozzá a szezámmagot, ízesítsd sóval és borssal.

Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?
Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?

Az egyik állandóan felmerülő konyhai kérdésre most megadjuk a választ.

Tovább »

Még több recept

Változatok könnyű vacsorára level zsillió: sült rizs tojással és garnélával

Ha van otthon egy is adag garnéla, ezt a fogást érdemes feldobnod vele. Hóvégi változatban a legjobb, ha egy kevés füstölt vagy olajos hallal készíted el.

október22., 06:04

Mangós avokádó-pohárkrém – ha ünnepekkor is valami egészségeset ennél

Ha igyekszel növényi alapú, egészséges fogásokat készíteni, akkor azt javasoljuk: az ünnepekkor se mondj le erről a hasznos vállalásról. Helyette készítsd a desszertet vaníliás avokádóalappal és tálald friss avokádóraguval ezt a különlegességet.

december2., 06:24

Kedvenc bejgliváró receptünk ez a mákos palacsinta

Naná, hogy fűszeres, rumos meggyel készül ez az isteni téli palacsinta, ami a kedvencünket egy kicsit még alkalmibbá és izgalmasabbá varázsolta.

december3., 06:04

Itt az idő, hogy te is megkóstold a sárgatúrót

Egy igazi klasszikus, ami a Hajdúságban és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legnépszerűbb. Több néven ismerheted: az édestúró, túrócska, de szláv eredetű szóval szirikk és a szirka nevek is ezt az ételt takarják.

április13., 06:00

A csokis pohárkrém még izgalmasabb lesz naranccsal és karamellás pop-cornnal

Ha te is imádsz egy-egy izgalmas lapot előhúzni akár ünnepekkor is, próbáld ki ezt a pop-cornos pohárkrémet. Nem lesz nehéz összedobni, egyedül arra érdemes figyelned, hogy a pattogatott kukorica frissen és melegen kerüljön a hideg, csokis krém tetejére.

november29., 06:04

Barackkal és sós karamellel is finom a rizskoch

Persze hogy málnaszörppel a legfinomabb, de dobogós második helyre is kerülnie kell az egyik változatnak. Forró karamellszósszal és friss barackszeletekkel tálald.

május14., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.