Tojásos sült rizs zöldségekkel – vacsorára tökéletes lesz

Ha van otthon egy kevés garnéla vagy más tengeri herkentyűk, azokkal érdemes megpakolnod a tetejét, ha pedig nincs, vegetáriánus vacsoraként is remek ez az egyszerű, tojásos-rizses főétel.

GettyImages-627794904
Fotó: Lauri Patterson

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 evőkanál olaj
  • 5 kisebb darab újhagyma apróra vágva
  • 1 kisebb darab kaliforniai paprika apróra vágva
  • 0.5 fej brokkoli kisebb rózsáira szedve
  • 300 g frissen főtt basmati rizs
  • 175 g zöldborsó
  • 1 evőkanál tojás enyhén felverve
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál pirított szezámmag
  • só és frissen őrölt bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Melegíts fel egy wokot, majd öntsd bele az olajat. Amikor forró, add hozzá az újhagymát és a pirospaprikát, és 1-2 percig kevergetve pirítsd, vagy amíg kissé megpuhul. Keverd hozzá a fokhagymát, és add hozzá a brokkolit 4 evőkanál vízzel, majd forrald fel és párold 2 percig.

Add hozzá a rizst, és 2-3 percig kevergetve süsd, vagy amíg forró nem lesz. Keverd hozzá a borsót és főzd 1 percig.

A tojásokat és a szójaszószt villával keverd össze. Add hozzá a tojáskeveréket a rizshez, és 2-3 percig keverd, majd add hozzá a szezámmagot, ízesítsd sóval és borssal.

Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?
Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?

Az egyik állandóan felmerülő konyhai kérdésre most megadjuk a választ.

Tovább »
15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
3799 Ft
3230 Ft

Még több recept

Zöldségekkel sült tojás – mexikói hangulatban szeretjük a legjobban

Avokádóval és egy kevés tejföllel készül ez az alacsony glikémiás indexű reggeli, ami mellé elég egy pita vagy néhány falat tortillacsipsz.

január15., 06:04

Maradékból is finom: pulykás frittata olaszosan

Ha maradt néhány falat hús a tegnapi gyrosból vagy pulykasültből, készítsd el ezt a klassz frittatát, ami nemcsak reggelire, de akár vacsorára is nagyon finom és egyszerű fogás lesz.

január30., 06:04

Pulyka-vadrizs leves – egészséges és laktató fogás, ami nem nehezít el

A gazdag leveseket azért szeretjük, mert jó kis munkahelyi fogás lehet belőlük úgy, hogy nem nehéz egészségessé varázsolni őket. Ebbe nálunk mindig olyan zöldség kerül, amiből éppen van a hűtőben – a borsótól a karalábéig mindennel működik.

február20., 06:00

Ez az olaszos rizssaláta langyosan, jó sok zöldséggel a legfinomabb

Rizsből is készíthetsz salátát, amit akár hidegen, akár langyosan is tálalhatsz. A lényeg, hogy ne maradjon másnapra belőle, mert a főtt rizs könnyen romlani kezd. Ha ezt a fogást készíted el, a salátádnak nem sok esélye marad megérni a másnapot – a balzsamecetes paradicsommal, mozzarellával és rukkolával klassz, könnyű fogás lesz belőle. Ha egy kevés hallal ennéd, egy adag tonhalkonzervet is keverj bele.

április9., 10:24

Csirkés-gombás rizottóval nem lesz unalmas a csirkemell

Azért azt kár lenne tagadni, hogy az életmódváltás napjait nem könnyíti meg, ha a harmadik héten is ugyanaz a csirkemell kerül az asztalra rizzsel és zöldségekkel. Lehet ez az alapanyag is izgalmas, csak kell mellé egy kevés fehérbor és erdei gombák.

január21., 06:04

Tökéletes reggeli, vacsora és vendégváró: töltött tojás füstölt lazaccal

Ezeket a látványos falatkákat sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád, hiszen helyetted az aprítógép végzi majd a munkát. Ha egy nyomózsákod is van, még szebbek lesznek majd a tojásfalatok.

április30., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.