Izgalmas regények egy unalmas mondatban: felismered őket?

Kedvenc könyveink esszenciáját nem is olyan egyszerű egyetlen mondatba sűríteni, pláne ha még az is feltétel, hogy unalmas legyen. Mi azért megpróbáltuk. Neked pedig ki kell találnod, hogy mire gondoltunk. Menni fog?

Nem véletlen, hogy James Joyce közel hétszáz oldalt szentelt az Ulyssesnek, ahogyan az sem, hogy Tolsztoj ezerötszáz oldalon keresztül bontakoztatta a Háború és béke cselekményét. Pedig dönthettek volna úgy, hogy csak néhány percet szánnak az életükből mondanivalójukra, írhatták volna, hogy „Leopold Bloomnak eltelik egy napja”, vagy „Történik ez meg az az orosz nemességgel a napóleoni háborúk alatt”. Persze így egyik mű sem lett volna se különösebben tartalmas, se különösebben érdekfeszítő. 

Szerkesztőségünk ellenben vállalkozott rá, hogy kedvenc regényeit egyetlen, unalmas mondatban mesélje el, és próbára tegye az olvasókat: ráismernek-e az egyébként izgalmas, elgondolkodtató és természetesen élvezhető könyvekre. Indulhat a kvíz?

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek