![Dupla adagban is elkészítheted.](https://kep.index.hu/1/0/3472/34720/347208/34720815_2657839_043e33a0f92246f426f1cf7eb97bf13b_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
A tésztához
- 3 evőkanál sörélesztőpehely a tálaláshoz
- 150 g tojásmentes penne
- 150 g brokkoli kisebb rózsáira szedve
- 150 g karfiol kisebb rózsáira szedve
- 3 darab paradicsom meghámozva, apróra vágva
- 25 g zsemlemorzsa
- 1 evőkanál olívaolaj
A szószhoz
- 40 g liszt
- 500 ml mandulatej
- 3 evőkanál sörélesztőpehely
- ízlés szerint szerecsendió, só, bors
Elkészítés:
Párold meg a brokkolit és a karfiolt, közben főzd meg sós vízben a tésztát. Ha elkészült, keverd el a zöldségekkel. A szószhoz a lisztet dolgozd el egy kevés tejjel, majd add hozzá az egész mennyiséget, és sűrítsd be kis lángon. Fűszerezd, keverd el a tésztával, majd egy szilikontepsiben, a morzsával a tetején süsd készre.
![Mit eszik a világ ősszel? Válogatás a föld legizgalmasabb ételeiből](https://kep.index.hu/1/0/2129/21291/212917/21291772_1359058_10124f25d57e4a6f0f1dcfaba194775b_wm.jpg)
Az ősz nem mindenhol sütőtököt és gesztenyét jelent!
Tovább olvasom