Ezzel a vegán sült tésztával biztosan jóllaksz

A vegán ételekkel kapcsolatban általában az a kifogás merül fel, hogy nem elég laktatóak, de ez csak azok számára jelenthet akadályt, akik nem tudják, hogy a durumtészta legtöbbször vegán, és nem ismerik ezt a sült tésztát, amiben az összes kedvenc zöldségünk helyet kapott.

Dupla adagban is elkészítheted.
Dupla adagban is elkészítheted.JoeGough

Hozzávalók 2 személyre

A tésztához

  • 3 evőkanál sörélesztőpehely a tálaláshoz
  • 150 g tojásmentes penne
  • 150 g brokkoli kisebb rózsáira szedve
  • 150 g karfiol kisebb rózsáira szedve
  • 3 darab paradicsom meghámozva, apróra vágva
  • 25 g zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olívaolaj

A szószhoz

  • 40 g liszt
  • 500 ml mandulatej
  • 3 evőkanál sörélesztőpehely
  • ízlés szerint szerecsendió, só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Párold meg a brokkolit és a karfiolt, közben főzd meg sós vízben a tésztát. Ha elkészült, keverd el a zöldségekkel. A szószhoz a lisztet dolgozd el egy kevés tejjel, majd add hozzá az egész mennyiséget, és sűrítsd be kis lángon. Fűszerezd, keverd el a tésztával, majd egy szilikontepsiben, a morzsával a tetején süsd készre. 

kapcsolódó Mit eszik a világ ősszel? Válogatás a föld legizgalmasabb ételeiből
Mit eszik a világ ősszel? Válogatás a föld legizgalmasabb ételeiből

Az ősz nem mindenhol sütőtököt és gesztenyét jelent!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

február14., 07:32

Te is szereted a tésztát? Ezt a gesztenyés-fehér kolbászos finomságot készítsd el!

Érkezik a tél, a sült és a főtt gesztenye legbiztosabb szezonja. És ha a desszertek és a sült változat mellett valami mást is kipróbálnál, készítsd el ezt a jó kis krémes tésztát, majd tálald egy nagy adag parmezánnal a tetején.

2021. november8., 09:24

Csípős, kolbászos tészta – friss zöldségekkel lesz az igazi

Ha már csalunk a kolbásszal és a tésztával, kerüljön mellé egy jó nagy csokor snidling, bazsalikom és friss, hámozott paradicsomok, amiket mi mindig egy kis balzsamecettel locsolunk meg, mielőtt a fogásokba kerülnének.

2021. augusztus27., 10:24

Tészta krémes gombaszósszal – egy kevés pirított fenyőmaggal a tetején tálald

A ropogós fenyőmag egyszerűen fantasztikus a krémes tészta tetején, és talán mondanunk sem kell, hogy a házi, gyúrt változattal lesz igazán tökéletes a végeredmény.

2021. szeptember8., 12:52

Tészta csípős garnélával és paradicsommal

Ez a fogás akkor is remek, ha csak egy nagyon kevés garnéla van otthon. Ha pedig szeretnéd egészségesebbé varázsolni, akkor tálalás előtt egy jó nagy darab avokádót kockázz a tetejére.

2021. augusztus29., 12:52

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

február16., 06:24

Mustra