Kiválóan laktat és hamar elkészül: fűszeres-babos gerslileves

Ha még nem próbáltál hasonlót, és ha te is szereted egy levessel kiváltani a hétvégi vacsorákat, próbáld ki ezt a rendhagyó bablevest. Amint elkészült, ne felejts el minél több zöldfűszert vágni a tetejére.

Parmezánnal a tetején a legfinomabb.
Parmezánnal a tetején a legfinomabb.Fotó: martinturzak

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 darab édeskömény felszeletelve
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 400 gramm főtt fehérbab
  • 400 gramm konzervparadicsom apróra vágva
  • 600 ml alaplé
  • 250 gramm árpagyöngy
  • 2 marék bébispenótlevél
  • parmezán a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd üvegesre a hagymát egy kevés olajon, majd néhány perc után mehet hozzá az édeskömény és a fokhagyma is. Közben az alaplében főzd puhára az árpagyöngyöt kis lángon 45 perc alatt, majd add a keverékhez az összes többi hozzávalóval együtt (a spenótot kivéve). Kis lángon adj neki még 10 percet, majd vedd le a tűzről. Add hozzá a spenótleveleket, és tálald friss parmezánnal a tetején. 

7 laktató, gazdag leves vacsorára
7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább »

Még több recept

Tavaszi kedvencünk: tormakrémleves lazacszeletekkel

Ha marad egy kevés torma húsvétról, és nálad sem fogy valami gyorsan, akkor érdemes minél előbb keresned néhány fogást, amikben ugyanolyan remek, mint a sonkaszeletek mellett. Ez a leves is ilyen, aminek a közepén akár olasz, spanyol, de néhány kocka főtt, füstölt házi sonkákat is tálalhatsz.

április7., 10:24

Készíts kókuszgolyót cseresznyével, ezzel a savanykás gyümölccsel még finomabb!

A kókuszos falatok házi változatban is nagyon finomak, főleg, ha egy adag meggy és cseresznye is kerül a golyókba. Ha jól lecsöpögteted a gyümölcsöket, nem színezik majd be a kókuszgolyókat.

május8., 10:24

Sültparadicsom-leves olasz hangulatban

Az olasz ételekkel nehéz tévedni, ez a leves is olyasmi, amit mindenki szeret. Tálalhatod olvasztott sajtos bagettel, olasz, napon szárított sonkával, de akár olívakrémes pirítóssal is.

február20., 06:00

Ez a kéksajtos zöldborsópogácsa remek szendvicsekben és sült krumpli mellett is

Hús nélkül is remek fogásokat dobhatunk össze, erre bizonyíték ez a zöldségfasírt, amit most tárkonyos-kéksajtos változatban készítettünk el. Ha így megunod, ízesítsd köménnyel, fokhagymával és füstöltpaprika-porral.

május6., 10:44

Ezt a cseresznyés ökörszemet egyszerűbb összedobni, mint gondolnád

Nagyon látványos desszert, amit akár vendégváróként is bevethetsz, és ha a gyerekkel is megszerettetnéd a sütikészítést, arra is tökéletesen alkalmas. Ha már a pitén és a lekváron is túl vagy, ezzel lepd meg a családot.

május9., 10:24

Ez a klassz almás-tormás hússaláta nálunk párolt karalábéval lett még finomabb

Ha tavasz, akkor karalábé, és ebben az időszakban nagyon is igyekszünk a legtöbb fogásba belecsempészni. Szeretjük töltve, főzelékben és akár ebbe a hússalátába keverve is.

május7., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.