Kiválóan laktat és hamar elkészül: fűszeres-babos gerslileves

Ha még nem próbáltál hasonlót, és ha te is szereted egy levessel kiváltani a hétvégi vacsorákat, próbáld ki ezt a rendhagyó bablevest. Amint elkészült, ne felejts el minél több zöldfűszert vágni a tetejére.

Parmezánnal a tetején a legfinomabb.
Parmezánnal a tetején a legfinomabb.Fotó: martinturzak

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 darab édeskömény felszeletelve
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 400 gramm főtt fehérbab
  • 400 gramm konzervparadicsom apróra vágva
  • 600 ml alaplé
  • 250 gramm árpagyöngy
  • 2 marék bébispenótlevél
  • parmezán a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd üvegesre a hagymát egy kevés olajon, majd néhány perc után mehet hozzá az édeskömény és a fokhagyma is. Közben az alaplében főzd puhára az árpagyöngyöt kis lángon 45 perc alatt, majd add a keverékhez az összes többi hozzávalóval együtt (a spenótot kivéve). Kis lángon adj neki még 10 percet, majd vedd le a tűzről. Add hozzá a spenótleveleket, és tálald friss parmezánnal a tetején. 

7 laktató, gazdag leves vacsorára
7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább »

Még több recept

Dobj össze egy egyszerű barbecue-szószt, segítünk!

Nem mintha ne szabhatnánk saját ízlésünkre az egyik legfinomabb szószt, akár whiskyvel, akár vegán változatban összedobva, mi most mégis egy klassz, hagyományos recepttel készültünk. Húsok tetején, grillezett zöldségek mellett nem is kell finomabb ennél.

október22., 06:04

A minestronét csicseriborsóval és friss zsályával is érdemes kipróbálnod

Szeretjük ezt a levest, azt pedig még jobban, hogy nem szorít minket korlátok közé a receptje. Néha a megszokott leveszöldségekkel készül, máskor egy kicsit kevesebb paradicsommal és több csicseriborsóval.

augusztus15., 06:04

Marhahúsleves tökkel, cipóban tálalva – friss zöldfűszerekkel a tetején a legfinomabb

Cipóban, de természetesen hagyományos módon is tálalhatod ezt a levest, amelyben az ízletes húsfalatokat az édeskés sütőtök dobja fel, így lesz tökéletesen harmonikus a végeredmény.

október2., 06:04

Vegán, paradicsomos csicseriborsó-leves, tésztával és friss bazsalikommal

Nem tudunk ellenállni annak, hogy ha egy fogás durván paradicsomos, ahhoz ne adjunk friss bazsalikomot, oregánót és jó sok borsot. Így lesz nálunk minden ilyen étel kicsit olaszos, de ez alkalommal sem bántuk meg a fűszerezést.

október21., 06:16

Nyári vörösboros céklaleves – ezt akár jéghidegen is tálalhatod

Ne csak ősszel főzz a gyökérzöldségekből, klasszul illenek a nyári fogásokba is!

július31., 06:04

Füstös-csípős polenta – grillezett zöldségek mellett remek vegán vacsora

Nem is kell a mellé kínált zöldségekre más, csak egy kevés jó minőségű balzsamecet és frissen tört bors – garantáltan nem maradsz éhes egy ilyen fogás után. Ha a lecsót jobban szereted, azzal is nagyon finom, akár hagyományos, akár csípős, tofus-cukkinis változatban is.

október17., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.