5 remek szilvás recept, amely nem a hagyományos süti

Gombócban, pitében, kompótként és lekvárnak megfőzve is imádjuk a szilvát, de ha ezeken már túl vagy idén, akkor mutatunk néhány ötletet, amit érdemes még elkészítened egyik kedvenc gyümölcsünkből.

Húsok mellett is szuper a szilva, csatniban is, és arra is van ötletünk, ha szereted a marcipánt, de nem akarsz sokat vesződni egy-egy egyszerű desszert összeállításával.

Ha van egy rakás szilva otthon, nem kell rögtön a lekvárkészítésre gondolni! Itt van például ez a szilvás csirke, ami nem is bonyolult, de isteni finom ebéd lehet. 

A marcipános édességek nem kizárólag az ünnepi asztalra valók. Ez a marcipános-szilvás süti például bármelyik hétköznapi őszi délutánt feldobja. 

A szilva csatniban és szószként is klassz, és ezt egy egyszerű saslik mellett is bizonyítja. 

Szilvás kosárkák amarettóval – nagyszerű párosítás!  

És még egy recept az ősz megkerülhetetlen gyümölcseiből: ez az almás-szilvás sütemény édesszájúaknak jöhet bármelyik hétköznapon!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.