5 spórolós, mégis elegáns vacsora fillérekből

Nem kell a fél családi vagyont elköltened egy-egy különleges vacsorához, elég egy aromás hozzávaló, némi kis extra munka vagy nem hagyományos párosítások, és ezek a fogások olcsón is különlegesek és izgalmasak lesznek.

A zöld bors, a rózsabors vagy 1-2 darab füge sem extrém költséges alapanyagok, mégis klasszul feldobják a fogásokat, ahogy az is, ha van kedved egy kicsit több munkát belefektetni a végeredménybe, és mondjuk házilag készült tojáshabot készíteni a desszertekre, vagy frissen főtt, gyúrt tésztát tálalni a vendégeknek. 

Ezen a héten olyan recepteket gyűjtöttünk, amik elég menők ahhoz, hogy akár a vendégek előtt is bevállald, mégsem terheli meg a konyhapénzt a hó végén sem túlságosan.

Ehhez a leveshez négy főre elég egy doboz gomba, egy tejszínhab és egy nagy kanál szilvalekvár.

A fügés tésztához az egyetlen költséges hozzávalóból nagyon kevés kell, és a tésztát sem muszáj megvenned, gyúrni is lehet. Fügéből sem kell több háromnál, és onnan már csak egy kevés méz és zsálya kell a tökéletes végeredményhez. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A KEVESEBB TÖBB. A MENTES JOBB. – MEGJELENT MENTES ANYU SZAKÁCSKÖNYVE

 

„Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás. Ezt a lányaim mellett megtanultam. Ebbe a kötetbe olyan recepteket válogattam, amelyekből akár többhetes menü is összeállítható, gyorsan elkészíthető, így bőven jut idő a családra is. A könyvvel elsősorban a sorstárs mentes anyukák életét szeretném megkönnyíteni, de mindenki sok hasznos ötletet meríthet belőle."

Nemes Dóra újságíró, a Dívány szerzője, a Mentes Anyu megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Mentes receptekkel először „csak” meggyőződésből kísérletezett, majd a családban felbukkanó inzulinrezisztencia és gluténérzékenység óta kötelezően és elszántan foglalkozik.

Mentes Anyu szakácskönyve ide kattintva már rendelhető!

Promóció

A napon szárított sonka van olyan aromás, hogy 4 főre is elég belőle 7-10 deka, hogy feldobja a házi gnocchikat. Tök helyett burgonyával vagy batátával is készítheted, mindenképpen költségkímélő négyfős vacsora lesz a végeredmény.  

A legegyszerűbb, grillezett csirke- vagy sajtszeleteket is jól kíséri egy ilyen különleges saláta, amiben az egyetlen újdonság az aromás édeskömény.

Ahogy a majonézes burgonyasaláta mellett is finom a gránátalma, a belőle készült leves tetején is klassz ez a finom, savanykás hozzávaló. 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.