5 izgalmas nyári paella hétvégére

A paella az a spanyol, rizses fogás, amit nem tudsz elrontani, mert annyiféleképpen készülhet, ahány háziasszony, esemény és felhasználni való alapanyag van éppen otthon. Főzz össze rizst a kedvenc zöldségeiddel és tengeri herkentyűkkel, és tálald az egészet friss zöldfűszerekkel, citromszeletekkel, és már el is készültél!

Öt különböző hangulatú és ízvilágú paellát hoztunk ezen a héten, mindegyiket azzal a szándékkal, hogy egy kicsit megihlessen és könnyebben megtaláld a kedvenced. Van köztük mediterrán hangulatú, olaszos, de még egy kissé magyaros, kolbászos-csirkés is. Ha egyszerű, nyári ebédet vagy vacsorát készítenél, ezeket próbáld ki egy kevés grillezett, fűszeres gyümölcs és vaníliafagyi mellé. 

Kicsit magyaros hangulatú spanyol fogás, amivel kezdő paellázóként könnyen megszereted majd a műfajt. Chorizóval és a kedvenc kolbászoddal is működik, és nagyon fontos, hogy a friss zöldfűszereket se hagyd ki belőle.

Bontsatok a paradicsomos változat mellé egy spanyol Cavát, készítsetek hozzá citromos tiramisut, és kész is mediterrán fúziós est, ami akár a nyolcadik emeletre is becsempész egy kevés tengerpartot.  

A citromos aromák jól illenek a tenger gyümölcseihez, ahogy egy kevés pikáns kapribogyó sem árt a harmóniának.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Savanykás marinált articsókával, egy kevés édes, aszalt paradicsommal és jó sok fűszerrel lesz tökéletes a vegetáriánus paella, amit akár erdei gombákkal és olívával is feldobhatsz.  

Tény, hogy nem egy hagyományos fogás, de akinek idén kimarad a tengerpart, annak megérheti egy-egy Spanyolországot idéző, rusztikus és könnyen összedobható vacsora egy kevés garnélával és kagylóval.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek