5 izgalmas nyári paella hétvégére

A paella az a spanyol, rizses fogás, amit nem tudsz elrontani, mert annyiféleképpen készülhet, ahány háziasszony, esemény és felhasználni való alapanyag van éppen otthon. Főzz össze rizst a kedvenc zöldségeiddel és tengeri herkentyűkkel, és tálald az egészet friss zöldfűszerekkel, citromszeletekkel, és már el is készültél!

Öt különböző hangulatú és ízvilágú paellát hoztunk ezen a héten, mindegyiket azzal a szándékkal, hogy egy kicsit megihlessen és könnyebben megtaláld a kedvenced. Van köztük mediterrán hangulatú, olaszos, de még egy kissé magyaros, kolbászos-csirkés is. Ha egyszerű, nyári ebédet vagy vacsorát készítenél, ezeket próbáld ki egy kevés grillezett, fűszeres gyümölcs és vaníliafagyi mellé. 

Kicsit magyaros hangulatú spanyol fogás, amivel kezdő paellázóként könnyen megszereted majd a műfajt. Chorizóval és a kedvenc kolbászoddal is működik, és nagyon fontos, hogy a friss zöldfűszereket se hagyd ki belőle.

Bontsatok a paradicsomos változat mellé egy spanyol Cavát, készítsetek hozzá citromos tiramisut, és kész is mediterrán fúziós est, ami akár a nyolcadik emeletre is becsempész egy kevés tengerpartot.  

A citromos aromák jól illenek a tenger gyümölcseihez, ahogy egy kevés pikáns kapribogyó sem árt a harmóniának.

Savanykás marinált articsókával, egy kevés édes, aszalt paradicsommal és jó sok fűszerrel lesz tökéletes a vegetáriánus paella, amit akár erdei gombákkal és olívával is feldobhatsz.  

Tény, hogy nem egy hagyományos fogás, de akinek idén kimarad a tengerpart, annak megérheti egy-egy Spanyolországot idéző, rusztikus és könnyen összedobható vacsora egy kevés garnélával és kagylóval.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.