Ezzel a kagylós-citromos paellával a tengerparton érezthetitek magatokat

Ha az alapanyagokat sikerült beszerezned, a nehezén már túl is vagy.

Tudjuk, hogy nem egy hagyományos fogás, de akinek idén kimarad a tengerpart, annak megérheti egy-egy Spanyolországot idéző, rusztikus és könnyen összedobható vacsora.

Akár duplázhatod is az adagokat.
Akár duplázhatod is az adagokat.Fotó: Ayotography

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre hosszú szemű rizs
  • 2 bögre halalaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 deka tisztított garnélafarok
  • 20 deka fekete kagyló
  • 15 deka friss paradicsom felkockázva
  • a tetejére citromszeletek
  • ízlés szerint só, bors, sáfrány
  • 6 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a rizst egy kissé az olajon, majd alaplében főzd félkészre. Ekkor add hozzá a kagylót és a garnélát, majd, ha megpuhultak, add a keverékhez sorban az összes többi hozzávalót is. Ha már nem túl forró, keverj még egyet rajta, és citrom- vagy limeszeletekkel tálald. 

Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?
Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?

Az egyik állandóan felmerülő konyhai kérdésre most megadjuk a választ.

Tovább »

Még több recept

Barna kenyérrel a legfinomabb ez a szilvalekváros, füstölt sajtos melegszendvics

A sajt és a szilva akkor is tökéletes páros, ha elsőre elég bizarr kombónak hangzik. Dobj rá néhány szelet napon szárított sonkát, pakold meg a tetejét snidlinggel és madársalátával, és meglátod, mennyire addiktív a végeredmény.

január23., 06:04

Vörös áfonyás csirkesaláta – így nem lesz unalmas a csirkemell

A csirkemellből könnyen lehet a rizs és a saláta mellett egy száraz, unalmas fogás, de nem akkor, ha fahéjas joghurtba pácolod, és ezzel a klassz, vörös áfonyás salátával tálalod.

január22., 06:04

Paradicsomos-halas paella – olasz hangulat egy spanyol fogással

Bontsatok mellé egy spanyol Cavát, készítsetek hozzá citromos tiramisut, és kész is a mediterrán fúziós est, ami akár a nyolcadik emeletre is becsempész egy kevés tengerpartot.

2020. augusztus20., 06:04

Sült paprika-csirke saláta – csípősen, egy kis gránátalmával a legfinomabb

Szeretjük a gyümölcsöket a húsos salátákban is, a gránátalma pedig olyasmi, ami a majonézes burgonyasalátától a reggeli zabpehelyig bármit feldob és jóval egészségesebbé varázsol. Ez a saláta sem kivétel, próbáld ki, ha te is belevágtál az újévi fitneszkedésbe.

január21., 06:04

Ez a gyors paella tengeri herkentyűkkel és friss citromfűvel készült

A citromos aromák jól illenek a tenger gyümölcseihez, ahogy egy kevés pikáns kapribogyó sem árt a harmóniának.

2020. augusztus16., 06:04

Körte-datolya saláta dióval – akár egy szelet grillezett hússal is remek

Egy nagyobb körte is elég két adaghoz ebből a salátából, amihez az ünnepekről megmaradt datolya is remekül illik. Vörös és fehér húsok kísérőjeként is remek, édeskés köret lesz a végeredmény – nálunk kacsa mellett a legnagyobb kedvenc.

január23., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.