Ezzel a kagylós-citromos paellával a tengerparton érezthetitek magatokat

Ha az alapanyagokat sikerült beszerezned, a nehezén már túl is vagy.

Tudjuk, hogy nem egy hagyományos fogás, de akinek idén kimarad a tengerpart, annak megérheti egy-egy Spanyolországot idéző, rusztikus és könnyen összedobható vacsora.

Akár duplázhatod is az adagokat.
Akár duplázhatod is az adagokat.Ayotography

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre hosszú szemű rizs
  • 2 bögre halalaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 deka tisztított garnélafarok
  • 20 deka fekete kagyló
  • 15 deka friss paradicsom felkockázva
  • a tetejére citromszeletek
  • ízlés szerint só, bors, sáfrány
  • 6 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a rizst egy kissé az olajon, majd alaplében főzd félkészre. Ekkor add hozzá a kagylót és a garnélát, majd, ha megpuhultak, add a keverékhez sorban az összes többi hozzávalót is. Ha már nem túl forró, keverj még egyet rajta, és citrom- vagy limeszeletekkel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek